Горна Оряховица. Френска компания от самолетната индустрия проявява сериозен интерес

...
Горна Оряховица. Френска компания от самолетната индустрия проявява сериозен интерес
Коментари Харесай

Министър Емил Караниколов: Френска компания от високотехнологичния сектор е с интерес към индустриалната зона в Горна Оряховица

Горна Оряховица. Френска компания от самолетната промишленост демонстрира сериозен интерес към индустриалната зона в Горна Оряховица. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов при подписването на Меморандум за съдействие сред Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Горна Оряховица, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Подписи по сключването на Меморандума поставиха изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
Министър Караниколов съобщи, че посредством основаването на зоните страната противодейства на районните несъответствия. По думите му построяването на новия сектор от автомагистрала Хемус е още една мярка в посока превъзмогване на диспропорциите и метод за привличане на още повече вложения в региона. Стана ясно, че Община Горна Оряховица е подготвила и разполага с подготвен терен, попадащ в източната промишлена зона на града, с обща повърхност към 300 дка. Териториалното му разположение го прави извънредно атрактивен за вложения, защото е с добра техническа инфраструктура и е ситуиран директно до летище и гара.
По време на срещата министър Караниколов разясни какви са механизмите за основаването на сдружението и каква е новата политика в построяването на индустриалните зони.
До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за съдействие с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Ловеч, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, както с регионална администрация Кърджали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР