Горко ни, ако това е днешния ни идеал за младост,

...
Горко ни, ако това е днешния ни идеал за младост,
Коментари Харесай

Горко ни, ако това е днешния идеал за хубост и жена. За всичките пари на тоя грешен свят, не бих избрал нито една от тия там!

Горко ни, в случай че това е днешния ни блян за младост, красота и жена. От двадесет и шест дами – каква чудовищна антиселекция! Благодаря ти, че при тия млади телевизорни невести, си ме опазил непретенциозен остарял ерген. Така възкликва в собствен коментар на хитовото предаване „ Ергенът “ артистът, сценичен възпитател и артист Янко Лозанов.

 

SafeNews разгласява поста му без редакторска интервенция:

 

Ерген съм аз!
Стар ерген. И бих добавил, все по-стар…
И както се схваща – нищо не запознат съм дами!
От млади и красиви пък – напълно!
Обаче, загледах се за първи път в ЕРГЕНЪТ. Разбира се – със боязън и боязън, че ще ме споходи ужасът на безпощадно осъзнаване за окончателно прахосан живот. Натрапчиво и лепкаво чувство за самотност, горчива болежка от пропуснатите срещи и низ от нереално сладки „ през вчерашния ден “, погубени вечно измежду грешките на суетата, нелепостта и младостта.
Загледах се и тъжно осъзнах, че тъгата от личното ми ергенство бе изместена от друга, по-голяма болежка. Но не към мойта лична орис, а към визията за хубост и полезност на днешните свободни младежи, които схващат скверното за „ възможно “, а грозотата, посредствеността и труфя са възвеличили на фундамент.

Огромна пустота! Всеподавяща! Гигантска нравствена съсипия!

Отсъствие на всяка сянка от нематериалност, износени тела и характер, материализъм, спящи сетива, нула въображение и чиста характерност – матрица, щампа, поза, реплика, и грозна мисъл, и отвращение и неспособност да прикрият развалата, която пъпли вътре в същността. Не ги избавят дори режисурата, концептуалните решения на целия формат, които усърдно и методично утвърждават ниското, а пустословното, безпомощно говорене в сюжета за нравствено въздигане, за дирене на любовта, подронват леко и необратимо самата стойност и значение на тази дума.

Горките млади българки! Горките ние! Горко ни, в случай че това е днешния ни блян за младост, красота и жена.

От двадесет и шест дами – каква чудовищна антиселекция! Какъв ли разум, какъв извратен „ кастинг “ е постигнал този поразителен резултат. (Признах си към този момент – доскоро, горе, че аз нали, въобще нищо не запознат съм дами! И кой съм аз, въобще, че да осъждам – в интимното съм същински неуспех!)

Но, като мъж най-малко и като фен – сегашен българин, си мисля – коя от тия бих си взел за мен!
И почтено, споделям ви го – ни-ко-я!

За всичките пари на тоя неверен свят, не бих избрал нито една от тия там!
За всяка бих се срамувал даже да постои до мен!
Там нямаше нито една – да знаеше коя е, към какво е вярна и дали е българка, изобщо! И би ли разкрила нещичко в света, което да не би направила за повечко пари!
Лица, очи, ръце, коси, устни. Мисли, „ усеща “ и сълзи. Гърди, нозе, фантазии, фасети, гласове – прокъсани, продрани, мътни, жалостни останки от тогавашни български девойки – злокобни кукли, протегнали се алчно към пустинята на суетата и на низостта.
Потънахме надълбоко в подкупност и разруха, лакомия и недостатък, и желаеме да убедим очите си, че то – потъването ни е някакси занимателно, блестящо, красиво. Че не е съдбовно, че е задоволително!

Благодаря ти Господи, че остарях преди да видя тоя церемониал на грозотата и порока, с цел да не може да ме болести!

Благодаря ти, че при тия млади телевизорни невести, си ме опазил непретенциозен остарял ерген.
Че избавително са ме подминали ЕРГЕНЪТ и МОМИТЕ му, и жалката подигравка на битиви!
Благодаря Ти, че в живота срещам красиви, скромни, добродетелни и чисти – блестящи духом български дами.

 

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Живот

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР