Горивни клетки “fuel cells, подобни на тези при седана Toyota Mirai,

...
Горивни клетки “fuel cells, подобни на тези
при седана Toyota Mirai,
Коментари Харесай

В Токио ще видят водородния концепт Toyota Fine-Comfort Ride с автономност над 1000 км

Горивни кафези “fuel cells ”, сходни на тези при седана Toyota Mirai, обезпечават на новия шоу-кар Fine-Comfort Ride ресурс от ход с едно зареждане над 1000 км по японския тестови цикъл JC08. Зареждането на водородния резервоар на автомобила лишава не повече от три минути.

Главната концепция на новия концепт на японците е заложена в името му Fine-Comfort Ride - футуристичният миниван с автопилот трябва да дава на пасажерите си удобството на всекидневна на колела, със способност да вози до шестима. Чуството за шир се подкрепва от плъзгащите се задни порти, отсъствието на централните колонки на покрива и динамичното диодно осветление в целия интериор.

В описанието на машината фигурира фразата - “new form of the premium saloon /новата форма за премиум автомобил ”. И фактически, стесняващият се към задната си част автомобил би трябвало да припомня формата на брилянт, а поставените по ъглите колела трябва да оказват помощ за оптимално широко вътрешно пространство.

Габаритете на машината са - дължина 4830 мм, ширина 1950, височина 1650 мм, междуосието възлиза на 3450 мм.

В четриместния вид за всеки пътник има настрана кресло с опция за въртене към отвесната ос, задните две са снабдени и с удължител за долната част на краката. Страничните стъкла играят ролята на интерактивни екрани, а “телевизорът ” заемащ цялото пространство на таблото начело е допълнен със сваляем сензорен таблет на волана и с пректиране на главните данни на навигацията и скороста на предното стъкло.

Създателите на концепта настояват, че Fine-Comfort Ride въплащава в себе си концепцията на марката за мобилноста на бъдещето и че тя няма да бъде едно просто и единствено пътешестване.

На интернационалния автосалон в Токио, започващ на 25-и октомври, Toyota ще покаже още концептите си Tj Cruiser и GR HV Sports, семейството Concept-i, седаните Crown и Century, рестилираната Corolla и може би още доста нови неща.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР