Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, получи от САЩ всички

...
Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, получи от САЩ всички
Коментари Харесай

Росатом ще доставя ядрено гориво на САЩ до 2019-а

Горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, получи от Съединени американски щати всички нужни документи за тестова употреба на съветско нуклеарно гориво в американски АЕЦ. Това заяви пред публицисти старшият вицепрезидент на ТВЕЛ Олег Григориев в границите на форума „ Атомекспо-2017 “.

По думите на Григориев, компанията е съумяла да съгласува всички нужни данни за реакторната установка и базовото гориво за нея. Сега стартира работата по адаптирането на съветската структура към американския вид атомни реактори. Тестовите доставки на съветско нуклеарно гориво за американските АЕЦ ще стартират през 2019 година

Ядреното гориво „ ТВС-Квадрат “ е създадено за реактори вид PWR. Това са реактори с вода под налягане и се употребяват в доста реактори отвън Русия.

По публични данни на МААЕ в света се експлоатират 291 нуклеарни реактори вид PWR, при 450 единици сбор реактори от друг вид. По данни на „ Росатом “ капацитетът на пазара за гориво „ ТВС-Квадрат “ надвишава 100 нуклеарни реактора PWR в Съединени американски щати и Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР