Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, планира през лятото на

...
Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, планира през лятото на
Коментари Харесай

ТВЕЛ планира да започне строителството на енергоблок с БРЕСТ-300 през лятото на 2019 г.


Горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, възнамерява през лятото на 2019 година да пристъпи към основаване на енергоблок с реакторна апаратура БРЕСТ-300 в Северск, Томска област. Това заяви президентът на ТВЕЛ Наталия Никипелова, представена от ТАСС.

„ Задачата за 2019 година е обвързвана със строителството на самия реактор БРЕСТ. Целта е да се откри реализатор и да се пристъпи към работа “, съобщи Никипелова и добави, че средствата за това са отделени.

Тя акцентира, че компанията е наясно, че през 2019 година „ ще стартира строителството, а през 2025-2026 година обектът би трябвало да бъде предаден “. През декември 2018 година плановата документи за основаването на БРЕСТ-300, създадена от Сибирския химически комбинат, получи позитивно решение на основната държавна експертиза.

БРЕСТ-ОД-300 е разработван в Русия план за реактори на бързи неутрони с оловен топлоносител.

Строителството на неповторимия атомен енергоблок се прави в границите на плановото направление „ Пробив “ за основаване на нова софтуерна платформа на атомната промишленост със затворен горивен цикъл и решение на казуса с отработеното нуклеарно гориво и радиоактивните боклуци. Той се осъществя на площадката на Сибирския химически комбинат на „ Росатом “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР