Горивата в България са в топ 7 на най-качествените в

...
Горивата в България са в топ 7 на най-качествените в
Коментари Харесай

Горивата в България са в топ 7 на най-качествените в Европа, твърди браншова асоциация

Горивата в България са в топ 7 на най-качествените в Европа, като това е оценка на Европейската комисия, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. Според него чувството за по-лошо качество идва от биокомпонента в горивата.

" Лошо е транспонирано европейското условие за смесването с биогорива, а те са по-малко калорични от елементарните ", разясни Бенчев.

В отговор на въпрос той изясни, че Българи постоянно е била измежду страните от Европейски Съюз с най-евтини горива, като изместването й от тази позиция преди няколко месеца е било вследствие на държавната интервенция в цените в други страни - членки на съюза.

Бенчев изясни, че за разлика от други европейски страни в България няма разлика в цените на горивата на база час от денонощието. Разлика има главно поради местоположението и отчасти поради деня от седмицата, само че там нормално тя се формирала от стратегиите за преданост на всяка верига.

Експертът не чака повишаване на метана поради връщане на Данък добавена стойност за него на 20%, като то щяло да се компенсира от поевтиняването на самата суровина.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР