Горила, която прегръща спасителя си. Тази снимка спечели наградата "Изборът

Горила, която прегръща спасителя си. Тази снимка спечели наградата "Изборът ...

Снимката, която развълнува 20 хил. души по света.


Горила, която прегръща спасителя си. Тази снимка спечели наградата "Изборът на публиката" в британския конкурс за фотография Wildlife Photographer of the Year.

Всяка година конкурсът отличава най-страхотните снимки на дивата природа в света.

Кадърът е дело на Джо-Ан Макартър от Канада. Действието се развива в Камерун, Централна Африка. Горилата Пикин е спасена от бракониери от организацията Ape Action Africa. В колата горилата прегръща своя "ангел хранител", докато пътува към новия си дом, където ще бъде в безопасност.

Една изстрадала детска ръка и срамът на фотографа

Българка завладява света със смартфон фотографиите си

"Благодарна съм на хората, гласували за снимката, и се надявам, че тя може да ни вдъхнови да се грижим повече за животните. Нито един акт на състрадание към тях не е прекалено малък. Постоянно документирам жестокостите, на които животните са подложени, но и засвидетелствам подобни истории за спасение, надежда, изкупление", коментира Макартър.Близо 20 хил. души са гласували за снимката на Пикин сред общо 24 кадъра от дивата природа. През 2017 г. в Музея по естествена история в Лондон са получени 50 хил. кандидатури за конкурса. Онлайн гласуването приключи на 5 февруари, а във вторник (13 февруари) бе обявен победителят.

Снимката на Джо-Ан Макартър може да бъде видяна до 28 май в природонаучния музей в британската столица.

Скрита камера: Какво правят животните, когато са сами

Ето и снимките финалисти в конкурса:Източник: vesti.bg