гори от неделя край първомайското село Искра, огънят е на

...
гори от неделя край първомайското село Искра, огънят е на
Коментари Харесай

Пожар гори в близост до къщите на първомайското село Искра

гори от неделя край първомайското село Искра, огънят е на към 100 м от първите къщи, а хората се тормозят, че нямат вода, предават Българска национална телевизия и Нова тв.
Първоначалният сигнал е постъпил през вчерашния ден в 17:45 ч. В неделя вечерта той бил сподавен, само че мощният вятър през нощта, го разпалил още веднъж и пламъците обхванали по-голям фронт. Пожарът бушува към този момент 20 часа. Горят към 100 декара иглолистна гора, шубраци и ниска растителност. В момента пожарът е локализиран, само че гасенето продължава.
 Пожарът край Микена не е засегнал античните остатъци Пожарът край Микена не е засегнал античните остатъци
Пожарът, които избухна в региона на археологическите разкопки край Микена не е предизвикал вреди по античните остатъци. Това демонстрира първонач...
„ Трудно се гаси в такива площи, тъй като там има повече тръни, непроходими шубраци. Специално за този пожар е невероятно да се откара противопожарна техника ”, сподели комисар Георги Мангараков, шеф на пожарната в Пловдив.
В битката с огнената буря са се присъединили 50 души - доброволци пожарникари и чиновници на горското стопанство.
Огнената буря е достигнала на метри от последните къщи, а в тях няма вода, тъй като селото е на воден режим, и хората са обезпокоени.
Към този миг заплаха за жителите на с. Искра няма. Пожарникарите са създали просеки в гората, тъй че пламъците да не могат да слязат към селото.
 Потушен е огромният пожар в Сливенско Потушен е огромният пожар в Сливенско
Пожарът сред сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени към този момент е загасен. Действията на пожарникарите са траяли до 01:00 нощес, к...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР