Горещото лято е мечтан от всички период от годината –

...
Горещото лято е мечтан от всички период от годината –
Коментари Харесай

Горещите месеци са изпитание за кожата ни – как да се грижим за нея

Горещото лято е желан от всички интервал от годината – тогава мислим повече за отмора, за пътешествия и удоволствия, а грижите понижават и като че ли ги преодоляваме по-лесно и бързо. Топлината обаче, като се изключи че подготвя към безгрижни морски прекарвания, основава и някои спънки – дехидратираме се по-лесно, има заплаха да прегреем, в случай че стоим дълго време на слънце и най-много усещаме безусловно с кожата си, че слънцето, колкото и да е животвортно, може и да бъде нездравословно в по-големи количества.

 iStock/Getty Images

Кожата ни – най-големият орган в тялото ни – е натоварена с доста виновни задания, една от които е да ни пази от външно въздействие – мраз, топлота, вятър и каквото още се сетите. Затова тя е и първата, която реагира на несъразмерната топлота през лятото, като се изсушава и губи естествената си разтегливост.

Ето какво можем да вършим за кожата си през лятото, тъй че хем да се усещаме добре в нея, хем да се възползваме от всички благоприятни условия, които ни дава този сезон.

Хидратация от вътрешната страна

 iStock/Getty Images

Както несъмнено знаете (или най-малко се надяваме да знаете), хидратацията би трябвало да се случва и отвътре-навън, с цел да е пълноценна. Лятото е плодороден сезон за плодовете и зеленчуците и човек може да изкара тези месеци с меню, изобилстващо от хидратантни „ бомби “. Домати, чушки, краставици, любеница, пъпеши и праскови – това са обичайни за България храни, които е наложително да включвате в храненето си всеки ден.

Не изключвайте солта от менюто, тъй като тя е значима за поддържането на минералния баланс в тялото, от който пък зависят хиляди процеси. Правете си домашни лимонади, пийте и вода (без да прекалявате и с нея, тъй като когато е в остатък, извежда минералите от организма), яжте сезонни плодове и зеленчуци, както и млечни артикули, и това ще обезпечи на тялото ви всички нужни детайли, с цел да премине през горещините по-лесно.

Избягвайте най-силното слънце

 iStock/Getty Images

Слънцето е извор на живот, само че бързо може да се трансформира и в заплаха за кожата. Както с доста други неща във всекидневието, и със слънцето балансът е значим. Ако желаете кожата ви да придобие секси тен, не се изтягайте на плажа с часове от първия ден, а бъдете умни и дозирайте слънчевите лъчи. Сутрин и късно следобяд те са много по-слаби и няма да навредят толкоз бързо и тежко на кожата ви.

Използвайте качествена слънцезащитна козметика, с цел да се предпазите, използвайте чадъра по предопределение, скрийте се някъде на сянка в най-горещите обедни часове (идеална причина да се оттеглите в бара с чаша коктейл за 1-2 часа) и не бързайте да си наваксате едновременно за всички дни през зимата, когато сте ходили с пуловери и палта. Дозата прави отровата, е споделил един античен академик, и е бил напълно прав.

Хидратация извън

 iStock/Getty Images

Да хидратираме кожата си и извън, е също толкоз значимо, колкото и да се хидратираме от вътрешната страна. Изборът на артикули, с които третираме кожата си, е основен за нейното здраве и жизнеспособност и тази грижа стартира още с влизането в банята за утринен душ. С тази нелека задача от години са се заели Dove , които знаят, че душ-гелът би трябвало да има няколко характерности, с цел да даде пълноценна грижа.

 Dove

Един от най-ключовите артикули – , е типичен за стотици хиляди дами по света, които разчитат на него, с цел да направи кожата им мека и еластична даже и единствено след едно измиване. Съставките в него са комбинирани по специфична технология, наречена NutriumMoisture™, която обезпечава на кожата естествени за нея хранителни субстанции, подхранващи в дълбочина повърхностните ѝ пластове.

Едно от най-хубавите качества на класическия е способността му да поддържа влагозадържащата преграда на кожата, до момента в който се къпете – т.е., не я наранява, а я подхранва и заздравява. Същевременно формулата на душ-гела е лека и деликатна – ще я усетите като копринен пласт върху кожата, който образува богата пяна. Тя възвръща повърхностния пласт на кожата, а у вас оставя чувство за грижа и непорочност – всичко, което желаеме от един душ-гел, изключително през лятото.

И даже и да ви се постанова да се къпете повече пъти денем, което е напълно естествено в горещите месеци, всякога ще пази кожата ви, ще я прави мека, нежна и уханна, а възприятието след взетия душ ще е просто на същинско благополучие. Защото тъкмо това би трябвало да изпитваме през лятото – наслада от живота и от това, че се усещаме добре в кожата си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР