Горещите точки, обикалящи около черната дупка, могат да доведат до

...
Горещите точки, обикалящи около черната дупка, могат да доведат до
Коментари Харесай

Астрономите откриха странен сигнал, идващ от сърцето на нашата галактика

Горещите точки, обикалящи към черната дупка, могат да доведат до квазипериодичните милиметрови излъчвания, открити с ALMA. Кредит: Keio University

Учените откриха нещо изключително, идващо от центъра на галактиката Млечен път - неразкрит по-рано сигнал, който съгласно тях идва от свръхмасивната черна дупка в сърцето на нашата вселена, съобщи offnews.bg.

В ново проучване екип японски учени от Университета Кейо изследвати Sgr A* (радиоизточник в центъра на Млечния път), употребявайки телескопския комплекс ALMA в Чили.

„ Използвайки ALMA, получихме висококачествени данни за смяната в интензивността на радиовълните на Sgr A* за 10 дни по 70 минути дневно “, споделя Юхей Ивата (Yuhei Iwata), водещ създател на проучването. Когато екипът пресее данните, тя видя, че Sgr A * мига с редовен сигнал.

Това лъчение може да се дължи на някои необикновени феномени, зараждащи в непосредствена непосредственост до свръхмасивната черна дупка. Учените подозират, че тази интензивност може да има нещо общо с акреционния диск на черната дупка, съгласно проучванията, оповестени предишния месец в The Astrophysical Journal Letters - взор към невъобразимия безпорядък в основата на нашата вселена.

Черната дупка всъщност е невидима за телескопите. Плътните, тъмни колоси не излъчват никаква забележима форма на светлина, тъй като тяхното гравитационно привличане е толкоз мощно, че светлината не може да избяга. Но астрономите могат да открият горещия газ, който се върти към черни дупки, уловен от гравитацията.



Отклонението на милиметровата емисия от Sgr A *, намерено с ALMA. Различните цветни точки демонстрират потока при разнообразни честоти (синьо: 234.0 GHz, зелено: 219.5 GHz, алено: 217.5 GHz). Отклонения с към 30-минутен интервал се виждат на диаграмата. Кредит:  Y. Iwata et al./Keio University

Продължението четете тук https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Astronomite-otkrivat-signal-idvasht-ot-sartceto-na-nashata-galaktika_150407.html

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР