Горещите линии за сексуално насилие в САЩ получават много повече

...
Горещите линии за сексуално насилие в САЩ получават много повече
Коментари Харесай

Броят на потърсилите помощ жертви на сексуално насилие скочи рязко след #MeToo

Горещите линии за полово принуждение в Съединени американски щати получават доста повече позвънявания от старта на акцията #MeToo (И на мен), демонстрират техни данни, представени от организация " Ройтерс ".

Първия скок е регистриран през октомври, когато на хората им се е налагало да чакат по три часа, с цел да се свържат с оператор, оповестяват от Националната гореща линия за полово принуждение. Броят на свързалите се с Националната мрежа за обезчестяване, принуждение и инцест (RAINN) се е повишил с 25% през ноември спрямо предходната година и с 30% през декември. Рекорден брой позвънявания са регистрирани през 2017 г – 209 480.

Кампанията #MeToo в обществените мрежи стартира след поредицата разкрития за полов тормоз и принуждение от високопоставени персони в шоубизнеса, спорта и политиката. Многобройни незнайни дами също събраха кураж да споделят какво са претърпели, поставяйки началото на сериозен диалог за това какво към момента не е наред с отношението към дамите в западния свят.

В RAINN са наети 40 нови чиновници към досегашния екип от 200 души, интензивно се набират и доброволци, изясни изпълнителният шеф на организацията Скот Берковиц. В Кризисния център за изнасилвания във Вашингтон приблизително 70 души седмично търсят правна, физическа или психическа помощ – а преди #MeToo са били 30-40, споделя изпълнителният шеф Индира Хенард. Даренията също са се нараснали. " Не мисля, че въобще в миналото в историята сме говорили по този метод за половото принуждение и последствията от него ", твърди тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР