Горещите дни се настаниха трайно в прогнозата за времето и

...
Горещите дни се настаниха трайно в прогнозата за времето и
Коментари Харесай

Вълнени чорапи през лятото

Горещите дни се настаниха трайно в прогнозата за времето и би трябвало да се съобразяваме с тях. Всеки с неспокойствие чака отпуската си, да замине за морето и да се порадва на плажа и купоните там. На процедура на тези хора изобщо не им е до чорапи. А да обуят вълнени чорапи изобщо не може да стане и дума.

Един профилиран магазин за чорапи онлайн обаче ще ни посъветва по какъв мотив да обуем вълнени чорапи даже и през лятото. Оказва се, че такива чорапи не се носят единствено през зимата.

Кога и по какви мотиви през лятото можете да обуете чорапи от вълна? Въпросът е доста елементарен за всички, които обичат разходки измежду природата и най-много в планината. Да, както към този момент се досещате, точно при тези излети вълнените чорапи могат да бъдат доста подобаващ избор. И не, никой няма да ни убеждава да обуваме чорапи за плажа, камо ли вълнени.

Вероятно някой незабавно ще попита за какво такива чорапи за планината. Дори и през лятото, в планината е по-студено, изключително вечерите и нощите. По-принцип, в случай че Ви е студено на краката, можете да обуете и два чифта памучни чорапи.

Освен, че задържа повече топлота, вълната има и други съществени преимущества. Тя може да контролира температурата на краката. В допълнение всмуква потта от краката. А това е доста значимо, тъй като планинарите нормално са с дебели и здрави обувки. Съответно краката се потят и точно тогава вълнените чорапи са доста потребни. Други хора, които биха предпочели вълнени модели, са ловците и риболовците.

От магазин По чорапи са приготвили още един съвет: търсете чорапи от мериносова вълна. Тази вълна е доста по-хубава спрямо елементарната вълна. Добива се от породата Мерино. Тяхната вълна е по-мека и боцка доста по-малко. Освен това защищава от УВ излъчване.

Без подозрение малко на брой отдават значение на това какви чорапи обуват. Те обаче могат да бъдат доста значим аксесоар в избрани случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР