Горещините в Европа продължаватГорещата вълна, която причини смъртта на трима

...
Горещините в Европа продължаватГорещата вълна, която причини смъртта на трима
Коментари Харесай

Горещините в Европа продължават
Горещата вълна, която причини

Горещините в Европа не престават
Горещата вълна, която аргументи гибелта на трима души в Испания, продължава да настава в Европа, където от север на юг, туристите и локалните поданици не стопират да се потят и тревожат за смъртоносната горещина.

В Югозападните области на Испания температурите доближиха до 44°C, в Мадрид горещината от 40° C също бе поразяваща, а термометрите в Севиля и Андалусия означиха 42°C.

Температурни върхове имаше и в Португалия. Първенството държи Алвега, на към 150 км от Лисабон, с 45,2°, което е исторически връх. Над цялата страна, съгласно метеорологичните служби, температурите са прекосявали 40°C.

В Португалия за 11 области съботата ще бъде най-критичен ден. Обявен е червен код за сериозно високи температури до неделя.
 фотография от Португалия, където температурите по това време на годината рядко надвишават 30 градуса фотография от Португалия, където температурите по това време на годината рядко надвишават 30 градуса / БГНЕС
В другия завършек на Европа, в Швеция, е регистриран най-горещия месец юли от 250 години насам. В началото на август температурите не престават да са към 30°C, извънредно високи за тази северна страна.Това стопляне е предизвикало сериозна географска смяна: страната е изгубила най-високата си точка – гледчерният връх на Кебнекайсе, в Арктика. Само през юли, върхът е губил по 14 см. дневно и в този момент е изпреварен по височина от скалистия връх на Кебнекайсе, който по този метод става най-високата точка на Швеция с 2096.8 м. Швеция, която претърпя огромни пожари през юли, в това число и оттатък Арктическия кръг, остава нащрек. Всъщност, в страната не е валял дъжд от май, а сушата е засегнала цялата природа. В събота, в Швеция, се чакат гръмотевични стихии.

В Италия, при започване на седмицата, в Сардиния и в северната част на страната, температурите са се върнали към нормалните 35 ° C за тази средиземноморска страна. В Рим, гражданската отбрана към момента раздава гратис бутилки вода на туристите. Селското стопанство също понася вреди от горещините. Националният фермерски съюз, съобщи, че производството на мляко е спаднало с 15%. Същевременно потреблението на сладолед се е нараснало с 30% през седмицата, съгласно профсъюза.

Франция също е нащрек. Петък беше "един от най-горещите дни" в страната.
 Горещините в Европа не престават Горещините в Европа не престават / БГНЕС
В Белгия, службата по пътна сигурност оповестява за увеличение на броя на пътнотранспортни катастрофи, породени от високите температури.

"Средният дневен брой на произшествията е по-висок с 15%,което се дължи на горещата вълна, а случаите са по-сериозни", се споделя в изказването за медиите. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР