Горещините в Австралия станаха причина за няколко смъртни случая в

...
Горещините в Австралия станаха причина за няколко смъртни случая в
Коментари Харесай

Смъртоносна жега в Австралия

Горещините в Австралия станаха причина за няколко смъртни случая в югоизточния щат Виктория, оповестиха службите за спешна помощ. В пет от осемте щата и федерални територии на Австралия температурите се повишиха до над 40 градуса. От през вчерашния ден екипите на спешна помощ са реагирали на над 30 сигнала за прекъсване на сърдечната активност - доста повече от нормалното.

Няколко от тези хора са умряли, съобщи началникът на спешна помощ в щата Виктория. "Отдаваме повода на жегата. Тя води до гибелта на тези измежду нас, които са уязвими. Жегата убива ", сподели той пред кореспонденти. Началникът на щатската спешна помощ обаче не заяви прецизен брой на умрелите.

Полицията избавила от заключени коли общо четири деца, в това число 15-месечно бебе, откарано в болница поради получен топлинен удар. Пожарната е гасила към 10 пожара в щата, само че не е имало заплаха за обитаеми места. Местният вестник "Ейдж " заяви, че в няколко лечебни заведения в Мелбърн е задействан жълт код, т. е. изключени са всички светлини и уреди, които не са от жизненоважно значение, с цел да се пести сила. През днешния ден, най-горещия за последните две години, температурите в града доближиха 42 градуса, заяви Българска национална телевизия.

На провеждащото се сега Открито състезание по тенис на Австралия няколко състезатели получиха топлинен удар, в това число французойката Ализе Корнет, която имаше потребност от здравна помощ по време на мача си с белгийката Елизе Мертенс. В прилежащия щат Южна Австралия лечебните заведения оказаха здравна помощ на над 50 души заради недоволства, свързани с жегата. Там температурите доближиха 46 градуса, а днешният ден беше третият следващ с извънредно горещо време.

Няма известия за умряли хора. Организаторите на локално любителско съревнование по колоездене с хиляди участници бяха принудени да го анулират.

Междувременно стана ясно, че последните три години са най-горещите на Земята, оповестиха от Световната метеорологична организация. Учените са безапелационни, че главният фактор за покачването на температурите е човешката активност. Измервания на температурата се вършат от 1850-та година. Оттогава междинните температури са се покачили с към 1 градус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР