Горещините отново напомниха за себе си. Десетки повиквания за припаднали

...
Горещините отново напомниха за себе си. Десетки повиквания за припаднали
Коментари Харесай

13 препоръки от лекари как да преживеем по-лесно жегите

Горещините още веднъж подсетиха за себе си. Десетки повиквания за припаднали от жегите хора одобряват в „ Спешна помощ “.

Проблемното лято със задухата и високите температури тази година слага на тестване организма освен на възрастните хора и децата, само че и на по-младите и здрави българи. Как да преживеем задухата и жаркото лято – представяме ви няколко налични и лесни за осъществяване ограничения, предложени от лекари и учени.

Заменяме сладкото със солено
В жегите даже лакомниците губят апетита си. Което е добре. Но в горещините тялото ни губи доста течности, кръвта става по-гъста, което затруднява работата на сърцето. А това от своя страна провокира изнемощялост и унесеност, намалява работоспособността. Но има артикули, които ще ви оказват помощ да понесете по-леко жегите.

Магданоз и кориандър
Само една чаена лъжичка сок от тези билки възстановява тонуса на съдовете. Кориандърът има и охлаждащ резултат. Чудесен метод да се разхладите в знойния ден е като си приготвите лимонада с магданоз и естрагон (три стръка магданоз и едно стръкче естрагон сложете в блендера, прибавете един литър вода, изстискайте сока на половин лимон).

Домати
Пресните домати, както и другите ястия с тях – от настъргани със зеленчуци и с подправки, до печени на дървени въглища, са най-хубавият избор за лятното ни меню. Те съдържат доста магнезий, който укрепва сърцето и антиоксиданта ликопен, който поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

Кои са останалите 10 рекомендации за по-лесно прекарване на жегите четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР