Горещините, обхванали Европа това лято, донесоха не само рекордно високи

...
Горещините, обхванали Европа това лято, донесоха не само рекордно високи
Коментари Харесай

Детонираха бомба от Втората световна война, открита в коритото на река По

Горещините, обхванали Европа това лято, донесоха освен рекордно високи температури и изпепелени полета: равнището на водите на засегнатата от сушата италианска река По спадна толкоз, че разкри бомба от Втората международна война, заяви Ройтерс

Военни специалисти през днешния ден я обезвредиха и направиха следена детонация на 450-килограмовата бомба, която е била открита на 25 юли покрай северното село Борго Вирджилио, покрай град Мантуа, съобщи

"Бомбата беше открита от риболовци на брега на река По заради намаляване на равнището на водата, породено от сушата ", съобщи полковник Марко Наси.

Тъй като обезвреждането и изнасянето на бомбата от региона не е било лесна задача, към 3000 души, живеещи наоколо, бяха евакуирани при осъществяването на тези интервенции, заяви армията. Въздушното пространство на региона беше затворено и навигацията по този сектор на водния път, както и придвижването по жп линията и пътя наоколо бяха спряни.

"Първоначално някои от жителите обявиха, че няма да изоставен, само че през последните няколко дни считаме, че сме убедили всички, " сподели кметът на Борго Вирджилио Франческо Апорти, и добави, че в случай че хората бяха отказали да се изнесат, интервенциите са щели да бъдат спрени.

Сапьори отстраниха взривателя от създадената в Съединени американски щати бомба, която съгласно армията е съдържало 240 кг експлозив.

След това сапьори, съпроводени от полиция, я трансферираха в кариера в община Медоле, на към 45 км., където я унищожиха с следена детонация.

Миналия месец Италия разгласи изключително състояние за регионите към река По, която е най-дългата река в страната. Тези региони обезпечават към една трета от селскостопанската продукция на Италия и са наранени от най-голямата суша от 70 години насам.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР