Горещата вълна в Австралия, навлезе днес в шестия си ден,

...
Горещата вълна в Австралия, навлезе днес в шестия си ден,
Коментари Харесай

Адска жега в Австралия: Температурни рекорди и топене на асфалта по магистралите

Горещата вълна в Австралия, навлезе през днешния ден в шестия си ден, чупейки температурни върхове, а настилката на пътищата стартира да се топи, съобщи ДПА.

 © Българска телеграфна агенция
В Уочоуп, на 373 км северно от Сидни, асфалтът на основната автомагистрала почнал да се топи. Пътните служащи охлаждат настилката с вода, с цел да не залепват гумите на колите, заяви локалният в. " Аргъс ".
Температурните върхове бяха усъвършенствани на доста места в Източна Австралия, където температурите се приближават до 50 градуса по Целзий. При това нощта също не донесе разхлаждане.

Блеър Трюин от националната метеорологична работа заяви, че това е била най-горещата нощ в Австралия, откогато в страната се вършат температурни измервания. В Нуна, на 800 км западно от Сидни, температурата падна през нощта до 35,9 градуса. Трюин сподели още по националната телевизия Ей Би Си, че това е най-горещият януари в Австралия от 1939 година Очаква се през почивните дни температурите леко да се намалят, преди още веднъж да поемат нагоре. " Има някои индикации за нова вълна на рискова жега към края на идната седмица ", предизвести Трюин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР