Горещата вълна, която задушава Бразилия, постави нови рекорди, като топлинният

...
Горещата вълна, която задушава Бразилия, постави нови рекорди, като топлинният
Коментари Харесай

Рекордно висок топлинен индекс от 62,3 °C в Рио де Жанейро

Горещата вълна, която задушава Бразилия, сложи нови върхове, като топлинният показател в Рио де Жанейро доближи 62,3 °C, което е най-високата стойност от десетилетие, оповестиха метеорологичните управляващи, съобщи Агенция Франс Прес.


Топлинният показател мери температурата, която се усеща, като се регистрира влажността. Действителната оптималната температура в града е била 42 ºC, заяви метеорологичната система Alerta Rio.

Рекордът от 62,3 °C е маркиран в западната част на Рио в 09:55 ч. локално време и е " най-високата оценка ", откогато Alerta Rio стартира да води такива записи през 2014 година

Емблематичните плажове Ипанема и Копакабана бяха цялостни с хора, а управляващите разгласиха препоръки за справяне с горещините.

" Много се опасявам, че ще стане още по-лошо, тъй като популацията се усилва доста, а обезлесяването е доста огромно поради увеличението на броя на жилищата ", оплака се 49-годишната административна асистентка Ракел Кореа в парк в центъра на Рио.

Предишният връх за топлинен показател беше подложен през ноември, когато доближи 59,7 °C.

Междувременно рискови дъждове опустошиха южната част на страната и съгласно прогнозите на управляващите ще продължат и през идната седмица.

" Седмицата ще бъде с доста висок риск в централната част на Южна Бразилия заради интензивни дъждове и стихии. Най-тревожната система е доста натоварен леден фронт, който ще дойде с проливни дъждове и вероятни стихии ", предизвести организацията за метеорологична информация MetSul. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР