Гореща зона е сериал, базиран на книгата на Ричард Престън

...
Гореща зона е сериал, базиран на книгата на Ричард Престън
Коментари Харесай

Гореща зона“ – трагедията, която не се случи

" Гореща зона " е сериал, основан на книгата на Ричард Престън - The Hot Zone: A Terrifying True Story, и ще ни опише за зараза, която за огромно благополучие не се е състояла. Историята ни връща през 1989 година, когато за първи път на територията на Съединени американски щати е засечен вирусът ебола.

Доктор Нанси Джакс (Джулиана Маргулис) работи в Институт за медицински проучвания на заразни заболявания към американската войска. Един ден тя открива, че колония от примати демонстрира странни признаци.

Като безрезервен експерт Джакс незабавно стартира да прави нужните проучвания. Така схваща, че животните са заболели от ебола - вирус, който до този миг не е срещан в Щатите.
 Нанси Джакс (Джулиана Маргулис)

Нанси Джакс (Джулиана Маргулис)

За страдание, не всички, които би трябвало да повярват на изказванията ѝ, го вършат. Единствения си съдружник лекар Нанси Джакс намира в лицето на лекар Уейд Картър (Лиъм Кънингам, прочут ни и като сър Давос от Game of Thrones).
 Тревър Роудс (Джеймс Д'Арси) и Уейд Картър (Лиъм Кънингам)

Тревър Роудс (Джеймс Д'Арси) и Уейд Картър (Лиъм Кънингам)

Тревър Роудс (Джеймс Д`Арси, който сме гледали в " Облакът Атлас ", " Дюнкерк " и други) е съветник в Център за надзор на заболяванията. Той има своите убеждения и не е податлив да направи компромис с тях. Естествено, Роудс е от " тима на неприятните " в сериала. Ученик е и на лекар Уейд Картър.

През 1976 година двамата дружно са в Африка " на лов " за патоген. Точно по времето на това свое пътешестване те за първи път се натъкват на вируса ебола.

С годините обаче взаимоотношенията им се скапват. Тревър Роудс се трансформира във зложелател на Картър, а при създалите се условия враждата сред двамата може да заплаши живота на хиляди хора. Ето и какво споделя Джеймс Д`Арси за ролята си в сериала.
 Джеймс Д'Арси като Тревър Роудс

Джеймс Д'Арси като Тревър Роудс

Какво ви притегли в ролята на Тревър Роудс?

Това, което ми хареса, когато прочетох сюжета, е, че когато за първи път се срещате с моя воин, в действителност е ретроспекция на 1976 година в Африка. Тогава персонажът ми е относително отворен и ненапълно въодушевен за метода, по който откриват това, което търсят.

И след това ненадейно го срещаме още веднъж 13-14 години по-късно. Когато вижда Уейд Картър, незабавно се схваща, че сред тях се е случило нещо. Много ми харесва моментът, в който ги виждате още веднъж в бъдещето - или в действителност в сегашното, само че единствено те двамата знаят какво се е случило посред им. Всичко това ме накара да желая да науча останалата част от историята.

Какво е човек да работи с Лиъм Кънингам и по какъв начин подхождате към тази съпротива във вашия воин?

Познавам Лиъм доста, доста добре. Работили сме няколко пъти през последните 20 години. Той е добър другар. Прекрасен артист, явно, и обича да се държи свободно на снимачната площадка. Беше необикновено да се работи с него.

Тъй като историята в " Гореща зона " е въодушевена от действителни събития, чувствате ли обвързване или отговорност, разнообразни от тези, когато играете в фиктивен сюжет?

Смятам, че когато снимаш драма, първата ти отговорност е към сюжета. Ако той взима исторически събития и ги трансформира напълно, няма смисъл да се бориш с това. Ще би трябвало да работиш в тази рамка. Играл съм редови войник от Първата международна война и изпитвах известна отговорност към събитията. Но в този съответен случай, защото героят ми не е една персона, а три или четири, събрани в едно, имам повече независимост и не се усещам виновен към съответен човек.

Премиерата на първите два епизода на " Гореща зона " е на 15 септември от 21:55 ч. по National Geographic
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР