Горещ ден в „Росенец“. Две шествия се проведоха в местността

...
Горещ ден в „Росенец“. Две шествия се проведоха в местността
Коментари Харесай

„Битката“ за плажа в „Росенец“: Протестиращите пробиха пътя след конфликт с полицията

Горещ ден в „ Росенец “. Две шествия се организираха в местността с резиденцията на Ахмед Доган. Към 19 часа към този момент ситуацията е умерено.

Едното - от протестиращи с готовност да стигнат до плажа. И другото - на най-вече млади мъже, симпатизанти на Движение за права и свободи.
Христо Иванов за митингите в парк „ Росенец “: Създават се предпоставки за напрежение По думите му полицията изборно пропуща до плажа единствено симпатизанти на Движение за права и свободи
Напрежението ескалира, когато полицията препречи пътя на протестиращите, измежду които и хора от „ Демократична България “.

Снимка: Ладислав Цветков

Подкрепящите Движение за права и свободи бяха допускани гладко към бреговата линия. А в късния следобяд Ахмед Доган излезе от летните сараи и проговори.
Ахмед Доган от „ летните сараи “ към последователите си: Дълбок реверанс пред вас – благодаря ви На „ Facebook “ страницата на Движение за права и свободи беше качено видео с изказване след митингите в парк „ Росенец “ през днешния ден
Сутринта полиция и жандармерия позволи протестиращите, пристигнали за всеобщо плажуване. Хората желаеха да стигнат от база " Росенец " и там да изразят недоволството си.
Масово скупчване на симпатизанти на Движение за права и свободи в региона на парк „ Росенец “ (СНИМКИ И ВИДЕО) То е в отговор на инциативата „ всеобщо вървене на охранителен плаж “ до парцел, в който се намира Ахмед Доган
Бяха допускани единствено симпатизанти на Движение за права и свободи. Част от тях пазеха кея пред резиденцията. До напрежение по вода се стигна, когато един катамаран се опита да дебаркира. На борда беше екип от " Дневник ".

Снимка: Ладислав Цветков
Междувременно, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и хората с него демонстрираха позволение за митинга. Но все по този начин не бяха допускани до плажа. Напрежението се повиши още повече с идването на кмета на Бургас и на шефа на локалната полиция.
Симпатизанти на Движение за права и свободи не позволяват лодки до плажа „ Росенец “ По суша полицията не позволява протестиращи до парка, тъй като там към този момент има хора от Движение за права и свободи
" Считам, че е неточност органите на Министерство на вътрешните работи да не позволяват, смятам, че е неточност ", сподели Димитър Николов, кмет на Бургас.

Снимка: Ладислав Цветков

" Тези хора са пристигнали да стигнат до българския бряг. Няма метод ние да се откажем от това нещо, ще ни обезпечат достъп. Спазили сме закона! ", съобщи Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ".

" Имаме две протестиращи групи, декларирани в еднакъв ден. Към момента активността на полицията е да се резервира животът и на едните и на другите ", сподели Радослав Сотиров, шеф на ОДП – Бургас.

Само на няколкотостотин метра от конфликтите, зад втори полицейски кордон, бяха симпатизантите на Движение за права и свободи.
Протестиращите стигнаха до плаж „ Росенец “ Това се случи малко след 13 ч.
Кметът на Бургас предложи на протестиращите да минат дружно с него през различен маршрут, с цел да стигнат до плажа. И в последна сметка сред двата лагера не се стигна до напрежение, срещата им протече спокойно.
Скандал на брега в парк „ Росенец “ сред Христо Иванов и охранители Според кадастъра този скалист бряг е обществена държавна благосъстоятелност и би следвало всеки да може да има достъп до него
По-късно денем началникът на регионалната дирекция на полицията подаде оставка. Но министърът не я одобри. А протестиращите дадоха период на кмета до края на лятото да обезпечи път до плажа. В противоположен случай - ще се върнат отново на него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР