Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски

...
Горенето на боклук в България е 3,5%, в някои европейски
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Горенето на боклук в България достига 3,5%

Горенето на отпадък в България е 3,5%, в някои европейски страни доближава до 60%. Това сподели в студиото на " Панорама " вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му контролните системи на страната не са на нужното равнище - най-много Министерство на околната среда и водите, защото би трябвало да бъдат по-непробиваеми.

Според Дончев рециклиращата промишленост е бизнес, когато се прави по разпоредбите, а здравето на хората не трябва да се слага под подозрение.

Създаването на ВиК холдинг не е спонтанна концепция, не става въпрос за сливането на ВиК-тата в страната. Така ще се обезпечи по-добро ръководство и ще се скъсат зависимости на локално равнище, разяснява Дончев. Необходимостта от спомагателни вложения във водния бранш се равнява на към 10-15 милиарда лева
 Правителството основава държавен ВиК холдинг Правителството основава държавен ВиК холдинг
Министерският съвет реши да сътвори „ Български ВиК холдинг'', който да координира цялата водна система на страната. Холдингът ще е напълно държавна со...

Последните всеобщи вложения във водния бранш са от края на 70-те години. Не приказваме за проблем, който е от 10 години, сподели Дончев и посочи, че това не оправдава ГЕРБ.

Човешко безхаберие и по-малкото количество превалявания са довели до рецесията в Перник, добави вицепремиерът.

2020 година ще бъде изпълнена с амбициозни цели - разширението на газопреносната мрежа, доизграждането на газовата връзка с Гърция, толсистемата, тази година би трябвало да продължат значимите неща, които се случват в бранш " Образование ", сподели още вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР