Горе-долу изборите минаха нормално, но имаше много ниска избирателна активност,

...
Горе-долу изборите минаха нормално, но имаше много ниска избирателна активност,
Коментари Харесай

Димче Ямандиев: ПП организираха ексурзии, за да вкарат гласове от РС Македония

„ Горе-долу изборите минаха обикновено, само че имаше доста ниска изборна интензивност, тъй като хората, които имат българско съзнание в Северна Македония, се опасяват да гласоподават “, това съобщи пред „ Факти “ Димче Ямандиев, който преди време провежда петиция, дружно с други македонски българи, да има опция за лишаване българско поданство поради потребление на език на омразата към България.

Ямандиев добави, че е приказвал с няколко фамилии, които ясно му споделили, че се тормозят да гласоподават, не поради самото гласоподаване, а тъй като са в Северна Македония и имат български паспорти, което може да повлияе на статута им. Хората се тормозили за работата си и дали ще бъдат викани за пояснение.   

На въпрос какъв брой души въпреки всичко са отишли да упражнят правото си на избор, Ямандиев регистрира към 500-600 индивида.

„ Но дано не забравяме и нещо, което се случи доста забавно. А точно, че е от „ Продължаваме промяната “ проведоха екскурзии, с цел да вкарат гласове от Северна Македония. Направо е смешно “, съобщи изрично Ямандиев.

„ Явно до това сме стигнали, само че най-големият проблем, който идва при гласуването, е работата на българското посолство в Република Северна Македония. Посолството не вдъхва никакво доверие, не могат да подсигуряват сигурност да гласоподават хората. Има и друго. Хората, които вършат и провеждат секциите от името на посолството, приказваме за македонски жители с български паспорти, нямат никакво добро име сред българите, които са в Северна Македония. Истината е, че хората, които са с българско поданство в Северна Македония, не се интересуват от изборите в Р България “, добавя още той. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР