Гордея се, че съм бил част от това управление, видели

...
Гордея се, че съм бил част от това управление, видели
Коментари Харесай

Тодор Чонов ще продължава делото на Зико, макар и без него

„ Гордея се, че съм бил част от това ръководство, видели сме грешките и знаем по какъв начин да не ги позволяваме още веднъж. Намерихме сили и кураж да излезем пред пловдивчани с гордо вдигнати глави без да се тормозим ”, съобщи Тодор Чонов, който през днешния ден показа кандидатурата си за кмет на Пловдив от партия „ Свобода ”.
Прочетете още
На брифинга той  бе с различен зам.-кмет на Здравко Димитров – Величко Родопски, който е втори в листата за общинския консултант.

На процедура Чонов призна, че ще продължи делото на Зико, въпреки самият той публично да не участва в описите с претенденти. На въпрос дали е разговарял с него за присъединяване в тези избори, новият кандидат-кмет съобщи:

„ Не сме водили диалози. Довчера не знаехме дали Здравко Димитров няма да се появи в друга листа.Надявам се да ни поддържа ”, сподели Чонов. Публична загадка в Община Пловдив бе, че Чонов и Зико до последно са считали да се явят дружно. Една от концепциите е била Зико да е лидер на листата, а Чонов кандидат-кмет. В последна сметка това е пропаднало и по този начин Димитров не взе участие непосредствено.

В листата обаче се виждат близки на Здравко Димитров, които са били негови чиновници още като областен кмет  на „ Западен ”, там е  и един от най-близките му другари – някогашният общинския консултант – Коста Хаджиев.

Листата на „ настоящето ръководство ” участват още двама общинари -   Таня Юриева - шеф отдел " Стопански действия " и шефът на Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс " Георги Божев.

Друг, който бе спряган за този план бе шефът на отдел публични поръчки – Тодор Тодоров. Тук Чонов призна, че е водил диалози с него.

„ Тошко трябваше да е при нас, само че избра локалната сглобка и бе повдигнат за кмет на „ Западен ”(б.а. обединението „ Съединени за Пловдив ”) ”, сподели зам.-кметът по превоз.

Единственият претендент за областен кмет на партията е за   " Северен в лицето на Нели Симеонова.  Допреди 7 месеца е била шеф отдел ГРАО. Причината да нямат други претендент за районни кметове, Чонов изясни, че един претендент би трябвало да си тежи на мястото, а не просто да взе участие. Така единственият квалифициран претендент е била някогашната служителка в кметството.

Грешките, които си призна Чонов е, че не са прекратявали контракти с разнообразни компании, както и за строителство, по този начин и за превоза. Като зам.-кмет обаче той нееднократно е плашил, че в случай че се прекратят контракти – градът може да остане без градски превоз.

Успехите си в ресора той изброи основаването на общинско сдружение за екологичен градски превоз, проектите за устойчива градска подвижност, както и контракта с „ Тикси ”, който ще отстрани кондукторите. Не загатна нищо за трафика, както и за все по-големите проблеми с паркирането.   

Кандидатът на „ Свобода ” бе спестовен в мненията си какъв брой съветници чакат, както и кого биха подкрепили за другите региони или възможен балотаж.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР