Гордея с това, което България постигна и в нашите очи

...
Гордея с това, което България постигна и в нашите очи
Коментари Харесай

Нидерландия се гордее с България и ѝ завижда за ниския дълг

Гордея с това, което България реализира и в нашите очи към този момент сте  Това съобщи министър председателят на Нидерландия Марк Рюте след среща с българския си сътрудник акад. Николай Денков в Хага.

Той изрази оптимизъм по отношение на влизането на и за сухопътните граници до края на годината. Рюте увери, че страната му ще продължи да работи интензивно за постигането на тази цел и с други страни.

От своя страна българският министър председател уточни, че Нидерландия е преди всичко по вложения у нас и съобщи, че тези отлични стопански връзки би трябвало да продължат и в подтекста на общото развиване в района.
 Европейска комисия приветства България и Румъния в Шенген от март
Европейска комисия приветства България и Румъния в Шенген от март

В събота късно вечерта бе взето единомислещо решение от Съвета на Европейски Съюз

" Благодарни сме за поддръжката на Нидерландия за всички европейски цели на нашето държавно управление - Шенген, еврозоната, Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това са цели, по които работим доста тясно с нашите западни сътрудници ", посочи Денков.

Нидерландският министър председател означи, че страната ни се движи в вярната посока по

" Завиждам на доста ниския ви дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт, който е половината от нашия и една трета от този на Германия ", посочи той. По негови думи страната ни се е справила доста добре и с бюджетния недостиг, като това било обвързвано със стабилната политика, обезпечена от държавното управление на Денков и екипа на финансовото министерство.

Българският министър председател още веднъж удостовери готовността на страната ни да помогне на Украйна в разнообразни аспекти. Той уточни, че България развива ускорено отбранителните си сили и укрепва съдействието със прилежащите страни в Черноморския район - Румъния и Турция, по линия на партньорството в НАТО.

Двамата министър председатели разискаха и дезинформацията - другата опасност, която Русия употребява в опит да повлияе и разстрои българското общество.
 Зам.-шефът на Европейска комисия чака България да влезе в Шенген и по суша до края на годината
Зам.-шефът на Европейска комисия чака България да влезе в Шенген и по суша до края на годината

Темата обаче не е приоритет на белгийското председателство на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР