Гордеем се, че Котоошу е наш посланик по света, а

...
Гордеем се, че Котоошу е наш посланик по света, а
Коментари Харесай

Котоошу и киселото мляко – българските посланици

Гордеем се, че Котоошу е наш дипломат по света, а киселото мляко е храната, която ни разпространява в Япония към този момент 50 години, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който одобри Калоян Махлянов в Министерския съвет.

„ Сумото е императорски спорт, най-популярният в Япония, а както нееднократно съм казвал Котоошу е дипломат на страната ни и на Европейския съюз. Гордеем се, че има хора като него, които популяризират страната ни ", сподели министър-председателят по време на срещата.

Котоошу бе първият българин, признат през 2002 година за подготовка в професионална сумо школа в Токио. Дълго време той се състезава в елитната дивизия на професионалното сумо „ Макуучи”, а през януари 2006 година получава сан „ Озеки “. Печели „ Купата на императора” и става първият европеец, завоювал този трофей.

В момента най-известният български сумо войник се занимава с развиването на личната си школа „ Наруто бея “ в Япония. Котоошу описа пред премиера Борисов, че се е посветил на треньорската активност.

Калоян Махлянов - Котоошу дойде у нас във връзка честванията на 50 години от предлагането и разпространяването на българското кисело мляко в Страната на изгряващото слънце. В последните десетилетия то заема впечатляващия дял от 20 % от пазара в Япония като неговата известност превъзхожда редица световноизвестни марки.

В рамките на срещата министър председателят Борисов и Котоошу разискаха още развиването на спорта сумо у нас, планове, които биха го разпространявали и интензивности в тази посока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР