Гордън Стракън няма да бъде повече мениджър на националния футболен

...
Гордън Стракън няма да бъде повече мениджър на националния футболен
Коментари Харесай

Гордън Стракън приключва с националния отбор на Шотландия

Гордън Стракън няма да бъде повече управител на националния футболен тим на Шотландия, откакто " гайдарите " се провалиха в опита си да се класират на Мондиал 2018. Договорът на Стракън изтичаше през ноември тази година и няма да бъде възобновен. Заедно с него си потегля и помощник-треньорът Марк Макгий. Стракън беше отпред на Шотландия в 40 мача от 2013-а година насам, само че не съумя да класира страната на първи огромен конгрес от Световното състезание през 1998-а година насам.

" Бордът на Футболната асоциация на Шотландия и Гордън Стракън са постигнали съглашение да се разделят и отборът ще бъде воден от нов народен треньор в квалификациите за Евро 2020 ", се споделя в формалното известие на централата.

" Смятам, че имахме напредък. От 18 вероятни точки, ние събрахме 14. И не се класирахме поради равенството 2:2 със Словения в последния си мач. Още от първия ми ден като треньор на тима аз разгласих, че това е събитието в живота ми, което ме прави най-горд. В момента съм колеблив точно тъй като бях доста благополучен от времето, когато водех Шотландия, а също по този начин и съм печален, че пропуснахме шанса си да играем най-малко плейофи ", добави някогашният полузащитник Стракън, който има 19 победи в тези 40 мача.

Преди Стракън, отпред на тима беше някогашния бранител и треньор на " Хартс " Крейг Лъвийн.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР