Горчивите храни и напитки присъстват неизменно в кулинарията, но ние

...
Горчивите храни и напитки присъстват неизменно в кулинарията, но ние
Коментари Харесай

Горчиви, но вкусни. Кои са тези храни и напитки?

Горчивите храни и питиета участват непроменяемо в кулинарията, само че ние сме привикнали с другите усети и тяхното съчетаване. Горчивите храни са необикновено питателни и съдържат огромно многообразие от растителни химикали, които имат обилни изгоди за здравето. Някои от тези изгоди включват по-нисък риск от доста болести - в това число рак, сърдечни болести и диабет - и по-добро здраве на червата, очите и черния дроб. Foodpanda подбра най-обичаните горчиви храни и питиета и техните изгоди.

1. Горчив пъпеш- Горчивият пъпеш е зелен пъпеш с форма на краставица, който има извънредно горчив усет. Той се яде в азиатски, африкански и карибски страни, само че e по-малко известен в други области. Горчивият пъпеш е цялостен с фитохимикали като тритерпеноиди, полифеноли и флавоноиди, за които е потвърдено, че забавят растежа на разнообразни типове рак. Използва се и в естествената медицина, с цел да помогне за намаление на равнищата на кръвната захар при хора с диабет.

2. Кръстоцветни зеленчуци- Кръстоцветното семейство съдържа доста зеленчуци с горчив усет, в това число броколи, брюкселско зеле, зеле, къдраво зеле, репички и рукола. Тези храни съдържат съединения, наречени глюкозинолати, които им придават горчив усет и са виновни за доста от техните изгоди за здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР