Гората във втория по големина столичен парк Западен парк намалява

...
Гората във втория по големина столичен парк Западен парк намалява
Коментари Харесай

Дърветата в столичния Западен парк намаляват постоянно

Гората във втория по величина столичен парк " Западен парк " понижава непрекъснато. Това съобщи пред bTV Лидия Методиева, която алармира за поредна противозаконна сеч в парка .

" Постоянно се потресвам от това, което виждам - гората понижава. Чух, че обикаляли служители на реда в парка, само че аз самата съм виждала ромите да идват с каруци, коне и даже на плещи да влачат дървата. А в случай че извадя телефон да фотографирам незабавно потеглят към мен със закани ", изяснява обезпокоената гражданка.

 На съд за отрязани 14 дървета от
На съд за отрязани 14 дървета от " Западен парк " в столицата

Обвиняемият се качил в каруца с впрегнат кон, стигнал до парка и с секира почнал да сече разнообразни типове дървета

Постоянната противозаконна сеч на дървета в парка става мотив жителите на кварталите в близост да провеждат митинг . Според хората дейностите на органите за предварителна защита на противозаконната сеч са без резултат - постановат се санкции, само че никой не ги заплаща.

Столичани се оплакват и от това, че от известно време насам в парка се следи и нерегламентирано изхвърляне на отпадък.

Зам.-кметът на регион " Красна поляна " Николай Вушовски разяснява казуса. Той се ангажира в парка да патрулира конната полиция, която обикаля парка и следи за спазването на реда. " Зачестиха дейностите ни с полицията - има формирани актове и две правосъдни производства . Възможно е да има горски охранители и се надявам скоро до 2-3 месеца от Столична дирекция на вътрешните работи да стартира да идва конна полиция и да охранява ", добави той.

 Незабавна прокурорска инспекция за противозаконна сеч в софийските паркове
Незабавна прокурорска инспекция за противозаконна сеч в софийските паркове

Държавното обвиняване се е самосезирало

Според живеещите в региона обаче това не е задоволително. Те не имат вяра ограниченията на кмета да дадат резултат, заради което излизат на митинг. Протестът ще бъде на 10 април, вторник. Столичаните се събират на последната спирка на трамвай 10 в 18 часа.

Исканията на недоволстващите са ясни - в лесопарковата част на " Западен парк " да има конна полиция и да се възвърне горското стопанство . Протестиращите ще упорстват и да се построи бетонна ограда към парка и той да се районира, тъй че сигналите на съзнателните жители да дават ефикасни резултати.

 Министерство на вътрешните работи няма пълномощия да спре сечта в столичния Западен парк
Министерство на вътрешните работи няма пълномощия да спре сечта в столичния Западен парк

Нямало закононарушение в противозаконната сеч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР