Гората в историческата местност Милин камък във Врачанско е нападната

...
Гората в историческата местност Милин камък във Врачанско е нападната
Коментари Харесай

Вредители унищожават растителността във Врачанския Балкан

Гората в историческата околност Милин камък във Врачанско е нападната от вредители и дърветата са останали без листа. Хората се оплакаха, че подадените от тях сигнали до локалните институции не са довели до съответна реакция за избавяне на гората.
Връх Милин камък е обвързван с похода на Ботевата чета и всяка година тук се празнува паметта на починалите 22-ма борци за национално избавление. На обичайния курбан на 19 май хората били неприятно сюрпризирани от останалите без листа клони на дърветата. Веднага алармирали до община Враца, екоинспекцията и ръководството на горите в Берковица.
"При моя диалог с дирекцията в Берковица ми дадоха отговор, че София е осведомена и това злополучие не е единствено тук, а на доста територии на област Враца, само че би трябвало процедура, проучване на гората и напръскване, за което ще мине време. Ако не се напръска през идващите една-две седмици, нещастието ще се разрасне до неспособност да бъде избавена гората ", сподели Иван Иванов гражданин на село Чирен.
От община Враца обясниха, че незабавно е оповестена социална поръчка, само че на търга едната от двете явили се компании се отказала. Затова е в ход нова процедура.
Природозащитници и родолюбци се надяват, че гората въпреки всичко ще оцелее до края на новата процедура и ще дочака да бъде избавена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР