Горанов действа разумно и балансирано, но точно тук има опасност

...
Горанов действа разумно и балансирано, но точно тук има опасност
Коментари Харесай

Иван Нейков: Горанов да даде пари за дейност на предприятията

Горанов работи рационално и уравновесено, само че тъкмо тук има заплаха да се спънем. Ще поддържаме финансово затруднените предприятия по метод, който е комфортен на финансовото министерство. Парите ще се дадат на предприятията, които ги изискат, само че служащите в тях няма да работят. Ще запазим работните места, само че няма да има продукция.
Това съобщи пред bTV някогашният обществен министър Иван Нейков.

" В такива моменти в действителност би трябвало да се вземат заеми. другояче в един миг може да се окаже, че знаем какво да вършим, само че нямаме пари, с цел да го създадем. Това е рационален ход. Сумата очевидно ще е плаваща, по тази причина решението от 10 милиарда е добър вид ", безапелационен беше Нейков.

Той обаче е безапелационен - недоверието от страна на специалистите е резултат от годините на незадоволителна бистрота. Иначе казано - не е било ясно по какъв начин са били разходени досегашните пари.

" Истината е, че не съм почитател на финансовия министър. дейностите на горанов обаче са рационални и уравновесени. Точно тук има заплаха да се спънем. Виждам по какъв начин действаме и ще поддържаме финансово затруднените предприятия по метод, комфортен на финансовото министерство. Това значи най-лесно ръководство на парите. Проблемът е, че те ще бъдат дадени на предприятията, които ги изискат, само че служащите в тях няма да работят. Тоест ще запазим работни места, само че няма да има продукция. Експертите го споделят - дайте пари за активност. Вместо да се дават пари на един ресторант, с цел да се платят заплатите на хора, които ще си стоят у дома, доста по-ефективно ще е да се поръча на ресторанта производство, което да се занесе някъде. Тогава дават пари, с цел да работи предприятието. Трябва да имаме вяра на работодателските организации ", изясни Нейков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР