Горанов: Ако президентът е решил да води политическа война с

...
Горанов: Ако президентът е решил да води политическа война с
Коментари Харесай

Горанов: Ако президентът е решил да води политическа война с ГЕРБ, това е негово право

Горанов: Ако президентът е решил да води политическа война с ГЕРБ, това е негово право
Министърът на финансите Владислав Горанов отхвърли офанзивата на президента против чиновници на Агенция "Мтиници" във връзка публичната поръчка за избор на охранител на митнически бюра, извоювана от компания, обвързвана с Димитър Желязков - Митьо Очите.

"Цитирана в последно време компания печели три от обособените позиции, свързани с защита на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2520 лв. за две години. Не намирам претекстовете за толкоз остра реакция от страна на президента. През последните повече от 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили единствено специалисти. Ако позицията на президента е да нападна политически ГЕРБ, това си е негово право на политика на държавен глава. В случая, в случай че е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право. Но аз не одобрявам офанзива против българската държавна администрация и изключително тази на Министерството на финансите, в тази ситуация на Агенция "Митници", съобщи финансовият министър, представен от БНР.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев съобщи във Варна, че тече една паралелна акция, която по най-нагъл метод се пробва да пришие Митьо Очите на служебното държавно управление на професор Огнян Герджиков, което беше назначено от президента.

„ Митьо Очите е в престъпните летописи от години, а това няма по какъв начин да стане без чадър от властта “, напомни президентът и продължи: „ Мога да ви кажа, че същите тези, които са сключили контракта в митниците, кой ги е назначил? Тук се прави подстрекателство, че служебното държавно управление единствено няколко дни, откакто встъпва в служба, подписва този контракт. На процедура назначените от ГЕРБ служители в Митниците, които служебното държавно управление остави непокътнати, персонално подписват договорите. За да има контракт, има си законови процедури и периоди, които би трябвало да се извършват. Това значи, че цялата процедура е осъществена от назначените от ГЕРБ служители по времето на кабинета „ Борисов 2 “. Те подписват и контракта “, изясни президентът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР