Горан Пандев е считан за един от най-великите македонски играчи

...
Горан Пандев е считан за един от най-великите македонски играчи
Коментари Харесай

В Англия: Звездата на Северна Македония е по-стар от страната им

Горан Пандев е считан за един от най-великите македонски играчи в цялата история на страната, а от Англия настояват, че 37-годишният стрелец е по-стар от съществуването точно на страната, която съставлява.

Ветеранът бе с основна роля за класирането на тима на UEFA EURO 2020, откакто осъществя гол против Грузия в плейофния край и по този начин се утвърди като народен воин. Интересен факт е, че Пандев даже е цяла футболна епоха в известния футболен симулатор – Football Manager, написа още TalkSport от Острова.

Роден в Северна Македония, която дълго време е част от някогашната Югославия, нападателят прекарва огромна част от кариерата си в Италия, играейки за едни от най-хубавите клубове на Ботуша.

Той се е състезавал за Лацио, Наполи, Дженоа и Интер, като при „ нерадзурите” е част от златния требъл, който отборът реализира под управлението на Жозе Моуриньо през сезон 2009/10. Пандев също по този начин е играл и за Галатасарай.

За Интер Горан Пандев е с значима роля, откакто играе като „ подправена деветка”, само че също по този начин играе и доста отдадено в предпазен проект, получавайки доверието на именития португалски експерт.

Пандев е първият македонец, който вкарва 100 попадения в едно от Топ 5 шампионатите на Европа. Северна Македония се снабдява с самостоятелност от Югославия през 1991-а година, а по този начин Пандев на процедура е седем години по-стар от своята страна.

„ За всички нас е фантазия да отидем да играе на Европейското първенство”, сподели той след класирането на тима му.

„ Искам да оказа помощ на момчетата, тъй като това е млада група, която има огромни качества и те го заслужават”.

Първият гол, маркиран за западната ни съседка в квалифиакции датира от 7-и септември 1994-а година, когато Митко Стойковски вкарва против Дания в Скопие. „ Този гол, който вкарах против Грузия, е един от най-чаканите от мен в огромен турнир”, добави Пандев.

Със своите 118 мача и 37 гола той сигурно е амулет и водач за тима на „ алените лъвове”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР