Горан Лечич-Лека е един от най-известните музикални мениджъри в Сърбия,

...
Горан Лечич-Лека е един от най-известните музикални мениджъри в Сърбия,
Коментари Харесай

Горан Лечич: Азис, Камелия и Преслава са хит в Сърбия - slava.bg

Горан Лечич-Лека е един от най-известните музикални мениджъри в Сърбия, който работи с повече от 20 реализатори, измежду тях са едни от най-актуалните звезди на Балканите. Собственик е на продуцентска и музикална къща Infinity Production, една от най-големите в района, след Grand на Лепа Брена. Горан е роден в Белград, някогашен играч по волейбол, приключил е две висши образования и има тапия по мениджмънт.

Вие сте управител на едни от най-популярните изпълнителите в Сърбия. Как се усещаха те по време на пандемията и липсва ли им сцената? Ситуацията бе като при всички страни от Балканите. Правителството на Сърбия вкара строги ограничения, хората работеха по домовете си. Всички артисти одобриха тази обстановка съществено, стояха в личните си домове, не излизаха и съблюдаваха решенията на здравните органи. По собствен метод посредством обществените мрежи те подкрепяха хората и ги призоваваха да съблюдават разпоредбите и да останат по къщите си. В този миг всички мислеха за изключителната обстановка, а по-малко за песни и участия. Но сцената им липсваше доста, по тази причина множеството сръбски звезди направиха лайф концерти всяка вечер в Инстаграм. Сега ситуацията се възстановява и започнахме с участията и концертите, чака се да отворят и множеството летни клубове, както и летните градини на заведенията за хранене.

Смятате ли, че поради ковид са изгубени доста пари от участия и това ще докара до банкрут на някои от артистите? В тази обстановка всички бяхме на загуба, както в музикалната промишленост, по този начин и в другите сегменти от стопанската система. Всеки усети рецесията. Не имам вяра някой от тях да банкрутира, тъй като нямат кой знае какви огромни разноски. В същото време заплащането на налози ще помогне на страната да се оправи.

Вие сте от доста време в шоу-средите, по какъв начин се развива шоубизнесът в Сърбия през последните години? В ранните години доста се придаваше внимание на качеството. Всичко се свеждаше до гостувания в радиата и малките екрани, до момента в който през последните години при нас се следи хиперпродукция. Начинът на слушане на песните също се промени, слушателите се трансформираха, младата аудитория желае всичко на момента. Изгуби се и смисъла от издаване на албуми. Стрийминг каналите сега са най-модерните и всеки може да си пуска музика както и където желае. Мисля че точно поради това спадна и качеството на музикалните шлагери.

Смятате ли, че е допустимо доста от балканските реализатори да се обединят и основат общи планове, а за какво не и дуети? Сигурен съм, че това е бъдещето. И преди имаше съдействие на български със сръбски реализатори и имам вяра, че ще има още доста сполучливи колаборации.

За кои български реализатори сте чували и вашите реализатори биха ли създали дуети с тях? Изключително почитам и правя оценка българските реализатори като Азис, Преслава, Галена, Анелия и Камелия. В момента повеждам договаряния за дует сред Камелия и моята изпълнителка Габриела Пейчев, която нашумя с кавъра на „ Луда по тебе “. В момента търсим обаче подобаваща ария и ми предстоят срещи с едни от хитовите композитори в Сърбия. Имаме голямото предпочитание да влезем в контакт с Преслава, която да направи дует с най-младия и известен сега реализатор в Сърбия, Слоба Раданович. Интересът към него е голям, а песните му имат по 10 милиона прегледа. Мисля че подобен звезден дует безусловно би раздрусал Балканите.

Кои сега са най-големите звезди на вашата музикална сцена? Знаете, че в Сърбия, сходно на България, има доста реализатори с дбри гласови данни. Сред най-големите ни звезди са Цеца, Аца Лукас, Джани, Деян и Саша Матич, Дара Бубамара, Ацо Пейович и Йелена Карлеуша. Сред по-младите, сега на върха са Александра Прийович (снахата на Лепа Брена), Слоба Раданович, Дарко Лазич, Милица Павлович, Милица Тодорович, Катарина Живкович и Кия Коцкар.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР