Google ГЕРБ подаде жалба до ОИК-Средец за извършено нарушение в рамките

...
Google
ГЕРБ подаде жалба до ОИК-Средец за извършено нарушение в рамките
Коментари Харесай

ГЕРБ с жалба за нарушение в изборния ден в Орлинци

Google ГЕРБ подаде тъжба до ОИК-Средец за осъществено нарушаване в границите на изборния ден в село Орлинци. От партията алармират за неспазване на Изборния кодекс от страна на Българска социалистическа партия, която се явява с претендент на частичните избори в средецкото село.

" В медийното пространство е публикувано публично прессъобщение от пресцентъра на Политическа партия Българска социалистическа партия за подаяние, направено от представителите на партията в деня на Частичните избори. На фотографията към текста от партията е и претендентът за кмет на селото от Политическа партия Българска социалистическа партия ", се споделя в текста на жалбата, входиран в ОИК.

От ГЕРБ показват, че известието е в нарушаване с чл.134 ал.1 от ИК, а точно: По време на предизборната акция претендентите, партиите, обединенията от партии и инициативните комитети могат да изготвят и популяризират плакати, реклами, обръщения и други пропагандни материали. На всеки пропаганден материал наложително се отбелязва от чие име се издава. Както и на член 133, ал.1, а точно: Не се позволява предизборна пропаганда 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

От ГЕРБ чакат общинската комисия да ревизира случая и да вземе съответните ограничения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР