Google Българи, румънци и сърби масово се отказват от почивките си

...
Google
Българи, румънци и сърби масово се отказват от почивките си
Коментари Харесай

Българи, румънци и сърби масово се отказвали от почивките си в Гърция

 Google Българи, румънци и сърби всеобщо се отхвърлят от почивките си в Гърция. Това пише уеб сайтът voria.gr. Най-засегнати са хотелиерите на островите Тасос и Самотраки и те се притесняват, че постоянните им посетители това лято ще изберат други страни за отпуските си. Причината за анулацията на резервациите е решението на гръцките управляващи да оставят да работи до 15 юли единствено един граничен пункт на българо-гръцката граница, този при " Кулата-Промахон ".

Президентът на Асоциацията на експертите в Самотраки Янис Глиниас прикани за отваряне на граничния пункт Маказа-Нимфея и там да се инсталира същата техника, каквато има и на Кулата-Промахон. " В противоположен случай ще имаме отлив от туристи към други региони и вероятно към други страни “, предизвестява браншовикът, представен от гръцкия уебсайт.

Той акцентира неудобството, което изпитват румънците и част от българите решили да отидат на Самотраки, тъй като ще би трябвало да обикалят над 200 км, с цел да стигнат до Кулата. Хотелиерите от двата острова в Бяло море считат, че е проявена немарливост по отношение на действието на граничните пунктове. Те и огромният брой жители от България и другите й прилежащи балкански страни, които в минали години всяко лято са идвали там на отмора.

Търсенето към този момент от страна на западноевропейците е анемично, регистрират от туристическия отрасъл в Северна Гърция. Заради ковид към този момент хотелите в Тасос са цялостни единствено на 20%, поради резервации направени още през февруари. Сега към този момент хората избират да вършат резервации в последната минута.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР