Google заявиха оперативна готовност за старта на изграждане на първия

...
Google заявиха оперативна готовност за старта на изграждане на първия
Коментари Харесай

Google разкрива първия си облачен регион в Африка

Гугъл обявиха оперативна подготвеност за старта на създаване на първия си заоблачен район в Африка, предава Techradar. Първите облачни мощности на африканския континент на компанията ще са ситуирани покрай Йоханесбург, Южна Африка. Големият съперник на Гугъл Cloud в облачното пространство – AWS към този момент имат трайно наличие на континента.

Действието на компанията е елементарно обяснимо. По данни на Гугъл, интернет стопанската система на Африка се чака да доближи $185 милиарда до 2025, което ще се равнява на 5.2% от общия Брутният вътрешен продукт на континента. Анонсът следва изказване на изпълнителния шеф на Гугъл Сундар Пичай, който през 2021 даде обещание инвестиция на стойност $1 000 000 000 за развиване на цифровата еволюция на Африка. Обещаната инвестиция ще бъде разходвана в интервал от пет години.

С прибавянето на африканския си район, Гугъл участват към този момент в 40 района със 121 зони, ситуирани в 200 страни по целия свят. Компанията възнамерява да направи и спомагателни вложения в цяла Африка. Това ще включва разноски по обучителни стратегии, помощ за бизнесите и Гугъл Cloud заеми за избрани стартъпи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР