Google започва обиколка из пътищата в България, за да отрази

...
Google започва обиколка из пътищата в България, за да отрази
Коментари Харесай

Колите на Google тръгват из пътищата на България


Гугъл стартира обиколка из пътищата в България, с цел да отрази изменящата се инфраструктура и пейзаж в страната. Компанията ще включи и фрагменти, снимани от пешеходци, тъй наречените трекери, които обикалят пешеходните зони, недостъпни за коли, със специфична раница с фотооборудване и автоматизирано събират фотоси по пътя си.

В България трекери ще обиколят 15 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, снимани с трекер ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.

Редовното актуализиране на данните от Street View оказва помощ на потребителите да се ориентират по-добре и улеснява планирането на пътуванията. Зашеметяващите гледки на Рилските езера, Белоградчишките скали, Царевец, нос Калиакра и други са единствено част от включените забележителности от нашата страна.

Кадрите от сниманите зони се инсталират в 360 градусови панорами. Преди всяка обява изображенията минават през развой на обработка по специфична технология. Замъгляват се лицата на хората и регистрационните табели, тъй че те да не могат да бъдат разпознати, като по този метод се пази тяхната дискретност.

Функцията на Гугъл Maps - Street View сега е налична в над 85 страни по света, измежду които и елементи от Арктика и Антарктида. В България тя се употребява от 2013 година насам.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР