Google забрани приложения, които служат за поръчки или продажба на

...
Google забрани приложения, които служат за поръчки или продажба на
Коментари Харесай

Гугъл забрани продажбата на трева в Play Store

Google забрани приложения, които служат за поръчки или продажба на марихуана, в своя онлайн магазин за програмен продукт Play Store.

Промяната в политката на платформата визира всички приложения, които позвиляват на потребителите да поръчват марихуана онлайн, асистират с доставката или популяризират артикули съдържащи THC (тетрахидроканабинол).

Новитe правила на Play Store не са нещо невиждано в софтуерната промишленост, откакто Гугъл приложи същата възбрана и за приложенията участващи в разпространяването на тютюневи произведения, предава Business Insider, представен от " Профит ".

Забраната се чака да удари бизнеса на двeте най-популярни приложения за доставка на марихуана Weedmaps и Eaze. Първото има над 1 млн. сваляния от Play Store, до момента в който второто е свалено към 50 хиляди пъти.

За да изпълнят новите правила, двете приложения ще би трябвало да отстранен опцията за извършване на покупки онлайн на марихауна, показва представител на Гугъл.

По този метод приложенията няма да бъдат отстранени от Play Store, а единствено опцията за прибавяне в „ количката ".

Говорител на Eaze показва, че решението на Гугъл е разочароващо, защото по този начин само се оказва помощ на незаконния пазар. От компанията са уверени, че на даден стадий Гугъл, Apple и Фейсбук ще вземат вярното решение, което ще разреши на законните компании за марихуана да осъщестяват бизнеса си посредством техните платформи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР