Google въвежда малък, но важен ъпдейт за своя браузър Chrome,

...
Google въвежда малък, но важен ъпдейт за своя браузър Chrome,
Коментари Харесай

Chrome ще ви пази от фалшиви регистрации и плащания през телефона

Гугъл вкарва дребен, само че значим ъпдейт за своя браузър Chrome , чиято цел е да предотврати измами от неопределено дефинирани или съзнателно злоупотребяващи регистрации и заплащания през смарт телефона ви.
За улеснение някои страници разрешават да се регистрирате, абонирате или закупите артикули и услуги непосредствено през телефона единствено против вашия мобилен номер. Не постоянно обаче за потребителите излиза наяве какъв брой в действителност би трябвало да платят , има ли скрити такси или даже дали въобще биват таксувани.

В основата на този модел е опцията за таксуване по месечната сметка към мобилния оператор. На доктрина това е за улеснение на потребителите и служи като опция за обичайния и по-сложен модел на абонамент. Това значи и че не би трябвало да ползвате кредитна карта.

Но някои уеб сайтове злоупотребяват с тази лекост на абониране като комфортно скриват детайлностите по процеса като такси, комисионни, скрити условия и други

От декември Chrome 71 ще ви предизвестява, когато има незадоволителна информация за иден абонамент. След това браузърът ще им даде алтернатива да продължат, само че по дифолт маркираната алтернатива ще бъде да се върнат на предходната страница.

„Искаме да сме сигурни, че потребителите на Chrome схващат, че им следва таксуване и че могат да вземат осведомено решение непосредствено през телефона си“, написа Гугъл.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР