Google стартира днес първата по рода си инициатива в Централна

...
Google стартира днес първата по рода си инициатива в Централна
Коментари Харесай

Google финансира проекти за цифрово включване в България

Гугъл започва през днешния ден първата по рода си самодейност в Централна и Източна Европа Гугъл.org Impact Challenge. Стартира сесия за кандидатстване, за финансиране по планове, които да спомогнат за превъзмогване на цифровото разделяне и поощряване на приобщаващ стопански напредък. Гугъл ще разпредели 2 милиона евро безплатни средства на определени организации от България и 10 други страни от района в поддръжка на техни благотворителни планове. Технологиите бяха избавителната линия за европейския бизнес и общностите през цялата пандемия - от подкрепяне на хората да намират точна здравна информация и да купуват хранителни артикули онлайн, до намиране на нови способи да учат и да поддържат връзка с обичаните хора. Това акцентира нуждата от основаване на налично цифрово бъдеще за всички, изключително когато стопанските системи поемат по пътя към възобновяване.

Ето за какво Гугъл се ангажира да помогне за постигането на тази цел. Миналата година Гугъл даде обещание да помогне на 10 милиона души и компании в цяла Европа, Близкия изток и Африка. Конкретно в района на ЦИЕ, към този момент помогнахме на 250 000 души да развият своите цифрови умения или да преминат към цифрова кариера единствено през 2020 година

В България над 20 000 компании и самостоятелни участници минаха курс за цифрови умения по програмата Grow with Гугъл Дигитален гараж, за целия интервал на програмата. Сега Гугъл търси начинания, които имат за цел да възстановят стопанската система със обществено включване в основата си. Всички организации с нестопанска цел, компании, както и университетски институции от България могат да аплайват до 1 март 2021 година, на. Проектите би трябвало да бъдат благотворителни и могат да бъдат огромни или дребни и на всякакво равнище на подготовка - без значение дали става дума за нова концепция или одобрени планове, подготвени да се мащабират.

Кандидатите би трябвало да са със седалище в една от следните страни: България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Чехия. " В днешно време икономическите резултати и ускоряването на технологиите, дължащо се на пандемията Covid-19, слагат доста от нас под напън. Може да бъде мъчно да се пригодим, в случай че ни липсват запаси или умения, с цел да реагираме на измененията. Затова е по-важно от всеки път да преодолеем цифровото разделяне и да подкрепим включването. Уверена съм, че Гугъл.org Impact Challenge ще помогне на организациите в България да се оправят с тези провокации и с неспокойствие чакам да оказа помощ при избора на най-ефективните оферти. Споделям задачата на самодейността за създаване на цифрово устойчиви и проспериращи общества ", сподели Гергана Паси, Президент на Digital National Alliance, България Инициативата Impact Challenge е още едно доказателство за уговорката на Гугъл към България и ЦИЕ в поддръжка на благотворителността и планове, чиято цел е да подобрят образованието и икономическите благоприятни условия, посредством повишение на цифровите умения.

Само през миналата година Гугъл.org отпусна повече от 1,5 милиона евро самостоятелно безплатно финансиране на няколко благотворителни организации в района в поддръжка на тази идея. През 2018 Гугъл.Org обезпечи безплатно финансиране на план, извършен взаимно с Министерство на Образованието и Науката в България, за повишение на цифровите умения на учители в главния курс на образование в българските учебни заведения. Подкрепените планове ще бъдат определени от Гугъл благодарение на панел от уважавани специалисти от групата INCO, който включва хора на науката, водачи и деятели на гражданското общество от целия район.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР