Google, собственост на Alphabet, предложи на разработчиците на приложения за

...
Google, собственост на Alphabet, предложи на разработчиците на приложения за
Коментари Харесай

Google разреши алтернативните методи за плащане в приложенията от Великобритания

Гугъл, благосъстоятелност на Alphabet, предложи на разработчиците на приложения за Android да изберат свои лични системи за заплащане в Обединеното кралство, заяви локалният антимонополен регулатор CMA (Упрвление за конкуренция и пазари).

В сряда от организацията споделиха, че “разрушаването на връзката сред достъпа на разработчиците на приложения за Гугъл Play и платежната система на Гугъл, може да разреши на потребителите на Гугъл Play да получат достъп до нови специфични оферти и покупко-продажби в приложения, които не са позволени от настоящите правила на Гугъл Play “. Според CMA, Гугъл Play Store съставлява над 90% от всички изтегляния на приложения за Android устройствата в Обединеното кралство.

Въпреки че Гугъл свързва заплащанията през приложенията от Play Store със личната си платежна система по дифолт, компанията неотдавна стартира да позволява на някои приложения да употребяват различни платежни системи. Така че компанията прави отстъпки пред регулатора на фона на възходящите опасения по отношение на монопола си на мобилния пазар. Компанията също по този начин разрешава на някои разработчици да употребяват различни системи за заплащане в Европа, в сходство с разпоредбите на Европейския съюз.

CMA стартира следствие дали Гугъл през юни е нарушил закона за конкуренцията. Предварително регулаторът ще разгласи решението си на 19 май. Ан Поуп (Ann Pope), старши шеф по антимонополно законодателство в CMA, сподели, че „ въпреки да сме удовлетворени, че нашето следствие докара до това, че Гугъл предлага известна независимост на заплащанията в приложенията на хиляди разработчици, би трябвало да сме сигурни, че тези задължения работят на процедура. “

Гугъл съобщи в блога си по отношение на известието на CMA, че „ ще продължи да се вслушва в отзивите и ще влага, с цел да помогне на разработчиците да съумеят в Гугъл Play “.

Подобен беше и казусът с Apple предходната година, когато южнокорейското държавно управление подреди на компанията да даде избор на платежни системи за разработчиците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР