Google ще върне приложението на YouTube, а също така ще

...
Google ще върне приложението на YouTube, а също така ще
Коментари Харесай

Google и Amazon приключиха войната си за YouTube

Google ще върне приложението на YouTube, а също по този начин ще пусне ново приложение YouTube TV за устройствата Amazon Fire TV през идващите месеци, оповестяват през днешния ден от американската компания.

Amazon Prime Video също скоро ще стартира да поддържа Гугъл Chromecast, с което се поставя завършек на войната сред двете софтуерни компании, почнала през 2017 година

Гугъл изтегли приложението си YouTube от Fire TV и Echo Show през декември 2017 година, когато конкуренцията сред двете компании стартира да се нажежава в областта на стрийминга.

По това време Гугъл реши да отстрани приложението заради " неналичието на взаимност " от страна на Amazon, която отхвърли да продава артикули на Гугъл, в това число представителя Гугъл Home, който се конкурира с Amazon Echo и камерата Nest, която пък се конкурира със системата Ring на Amazon. Компанията на Джеф Безос обаче към момента не продава Гугъл Home, само че продава Nest камери и термостати.

Потребителите на Fire TV са съумели да употребяват приложението на YouTube, което е обвързвано с уеб страницата на YouTube. Новата версия би трябвало да предлага по-богати функционалности с поддръжка на 4K HDR наличие.

Добавянето на YouTube TV също значи, че клиентите, които се абонират за услугата за стрийминг на Гугъл, ще могат да употребяват и Fire TV, която поддържа спомагателни услуги, в това число Hulu, Sony Vue, AT&T DirecTV Now и Sling TV.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР