Google ще публикува данни за местонахождението на своите потребители по

...
Google ще публикува данни за местонахождението на своите потребители по
Коментари Харесай

Google ще дава данни за местоположението ни заради коронавируса

Google ще разгласява данни за местонахождението на своите консуматори по целия свят от през днешния ден, с цел да разреши на държавните управления да преценяват успеваемостта на ограниченията за обществено разграничаване, въведени за битка с пандемията от, съобщи техническият колос.
Данните за придвижването на потребителите в 131 страни ще бъдат оповестени на специфичен уеб страница и ще " обрисуват трендовете за придвижване във времето по географски принцип " , съгласно обява в един от блоговете на компанията, представена от Агенция Франс Прес.
Това ще демонстрира " нарастване или понижаване на % на визитите " тук-там като паркове, магазини, домове и места за работа, а не " абсолютният брой визити ", се споделя в обявата, подписана от Джен Фицпатрик, началник на Гугъл Maps, и основният здравен шеф на компанията Карън де Салво.
" Надяваме се, че тези данни ще оказват помощ в поддръжка на решенията по какъв начин да се ръководи пандемията COVID-19. "
Подобно на проявлението на тапи или измерването на трафика в Гугъл Maps, новите доклади ще употребяват " систематизирани, анонимизирани " данни от консуматори, които са задействали своята история на местоположенията. Няма да бъде предоставяна " персонална информация ", като местонахождение, контакти или придвижвания на обещано лице , се споделя в обявата .
От Китай до Сингапур и Израел държавните управления са наредили електронно наблюдаване на придвижването на своите жители в опит да лимитират разпространяването на вируса, който е заразил над милион души и е умъртвил над 50 000 по целия свят, написа БГНЕС.
В Европа и Съединените щати софтуерните компании започнаха да споделят " анонимни " данни за смарт телефони, за по-добре епидемията. Дори Германия, обичаща поверителността, обмисля да употребява приложение за смарт телефони, с цел да помогне за ръководство на разпространяването на заболяването.
Но деятелите споделят, че властническите режими употребяват ковид като предлог за угнетяване на самостоятелната тирада и усилване на надзора. А в демократичните демокрации пък се притесняват, че необятното събиране на данни и на информация може да донесе трайна щета на персоналния живот и цифровите права. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР