Google ще публикува данни за местонахождението на своите потребители по

...
Google ще публикува данни за местонахождението на своите потребители по
Коментари Харесай

Google влиза в битката с COVID-19 - чрез показване на местоположението на хората

Гугъл ще разгласява данни за местонахождението на своите консуматори по целия свят от през днешния ден, с цел да разреши на държавните управления да преценяват успеваемостта на ограниченията за обществено разграничаване, въведени за битка с пандемията COVID-19, съобщи техническият колос.

Данните за придвижването на потребителите в 131 страни ще бъдат оповестени на специфичен уеб страница и ще „ обрисуват трендовете за придвижване във времето по географски принцип “, съгласно обява в един от блоговете на компанията, написа "Дарик нюз ".

Това ще демонстрира „ нарастване или понижаване на % на визитите “ тук-там като паркове, магазини, домове и места за работа, а не „ абсолютният брой визити “, се споделя в обявата, подписана от Джен Фицпатрик, началник на Гугъл Maps, и основният здравен шеф на компанията Карън де Салво.

"Надяваме се, че тези данни ще оказват помощ в поддръжка на решенията по какъв начин да се ръководи пандемията COVID-19 ", споделиха те. Подобно на проявлението на тапи или измерването на трафика в Гугъл Maps, новите доклади ще употребяват „ систематизирани, анонимизирани “ данни от консуматори, които са задействали своята история на местоположенията. Няма да бъде предоставяна „ персонална информация “, като местонахождение, контакти или придвижвания на обещано лице, се споделя в обявата.

Гугъл uses location data to show which places are complying with stay-at-home orders — and which aren’t https://t.co/e2si11YrPO pic.twitter.com/4q9oRoAGIi
— The Verge (@verge) April 3, 2020
От Китай до Сингапур и Израел държавните управления са наредили електронно наблюдаване на придвижването на своите жители в опит да лимитират разпространяването на вируса, който е заразил над милион души и е умъртвил над 50 000 по целия свят.

В Европа и Съединените щати софтуерните компании започнаха да споделят „ анонимни “ данни за смарт телефони, с цел да проследят по-добре епидемията.

Дори Германия, обичаща поверителността, обмисля да употребява приложение за смарт телефони, с цел да помогне за ръководство на разпространяването на заболяването.

Но деятелите споделят, че властническите режими употребяват ковид като предлог за угнетяване на самостоятелната тирада и усилване на надзора. В демократичните демокрации пък се притесняват, че необятното събиране на данни и на информация може да донесе трайна щета на персоналния живот и цифровите права.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР