Google ще позволи на издателите да отправят запитване към потребителите,

...
Google ще позволи на издателите да отправят запитване към потребителите,
Коментари Харесай

И таз добра! Google готви секира за потребители, които са си инсталирали...

Google ще разреши на издателите да насочат питане към потребителите, употребяващи ad blocker (програма, ограничаваща рекламните известия в интернет), изискващо или изцяло да разрешат визуализирането на рекламните послания, или в противоположен случай да платят за достъп до наличие без реклами.

Начинанието, носещо името Funding Choise, ще започва в началото в Северна Америка, Англия, Германия, Австралия и Нова Зеландия, показват от Гугъл в своя блог, предава BBC.

Гугъл също по този начин създава личен ad blocker, който ще действа в границите на техния браузър Chrome. Целта е програмата да блокира реклами, които не дават отговор на стандартите на компанията.

Приложенията за блокиране на реклами са проектирани по този начин, че да пазят потребителите от натрапчиви реклами в интернет, които забавят скоростта на браузърите и събират персонални данни.

Ad blocker приложенията лишават огромна част от приходите на издателите, разяснява Сридхар Рамасуами, вицепрезидент в Гугъл по въпросите, свързани с реклама и търговия.

„ Вярваме, че тези промени ще обезпечат на всички основатели на наличие - огромни и дребни, опцията да имат резистентен метод да финансират работата си посредством онлайн рекламиране”, споделя той.

Гугъл са част от организацията Coalition for Better Ads - група, която включва още News Corp, Фейсбук и Unilever, като задачата е да се „ усъвършенства потребителското изживяване” от онлайн рекламирането.

Данни на Internet Advertising Bureau сочат, че 22% от възрастните във Англия употребяват приложения за блокиране на рекламите. Смята се, че повече от 100 млн. консуматори по света също разчитат на ad blocker стратегии.

Източник: Profit.bg.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР