Google ще постави нови изисквания за модериране на съдържанието на

...
Google ще постави нови изисквания за модериране на съдържанието на
Коментари Харесай

Google ще затегне модерирането на AI-съдържанието в Android-приложенията от 2024 г

Гугъл ще сложи нови условия за модериране на наличието на Android-приложенията, които употребяват AI. От началото на идната година разработчиците на такива приложения би трябвало да внедрят функционалност за докладване на обидни или спорни материали непосредствено в потребителския интерфейс. Тези промени ще обиден освен основаните на изкуствен интелект чатботове, само че и приложенията, които основават образно и аудио-съдържание. Инициативата има за цел да се бори с несъответствуващото наличие, в това число и дийпфейк и дезинформацията.

Гугъл разяснява, че новата политика няма да важи за всички AI-приложения. Тя ще засегне чатботовете, приложенията за основаване на изображения, гласовото и видео-съдържанието. Приложенията, които съхраняват единствено генерираното от AI наличие или употребяват изкуствен интелект за обобщаване на текстов материал, ще останат отвън обсега на новите правила.

Гугъл се концентрира върху избрани категории наличие, които изискват строго модериране. Този лист включва подправените видеоклипове или изображения, основани без единодушието на хората, изобразени в тях, както и записи на същински хора, употребявани за лъжливи цели.

Освен това, компанията ще бъде изключително бдителна за разпространяването на погрешна или подвеждаща информация, обвързвана с изборите. Не по-малко непоколебим надзор е открит за приложенията, в които генеративният AI се употребява най-вече за полово облекчаване, както и за основаване на злоумишлен код.

В известието си Гугъл акцентира, че генеративният изкуствен интелект е бързо разрастваща се категория приложения, което допуска, че компанията може да преразгледа своите политики по отношение на ИИ с по-нататъшното развиване на технологията. В допълнение към новите правила по отношение на наличието, генерирано от AI, Гугъл също по този начин разшири и своята политика за позволения при потребление на фотоси и видео в Play Store, ограничавайки достъпа на Android-приложенията до данните.

„ Снимките и видеоклиповете на потребителските устройства са тяхна персонална и поверителна информация, изискваща най-голяма отговорност “ — акцентира компанията в изказването си. „ Такива данни основават евентуална накърнимост за потребителите при положение на приключване на информация или други форми на употреба. “ Ограничаването на достъпа до тях освен покачва равнището на сигурност на потребителите, само че и понижава тежестта върху разработчиците във връзка с обработката на сензитивна информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР