Google се завръща в Китай Но не и оналйн. Компанията

...
Google се завръща в Китай Но не и оналйн. Компанията
Коментари Харесай

Google открива AI център

Google се завръща в Китай Но не и оналйн. Компанията разгласи тази седмица, че ще открие специфична лаборатория, в която ще работят експерти по изкуствен интелект. Така, Гугъл ще може да се възползва от възходящия капацитет на Китай в региона на AI проучванията и машинното образование.

Центърът на Гугъл за проучвания на изкуствения разсъдък в Китай ще е формиран от дребна група откриватели, които ще бъдат подкрепени от стотици китайски инженери, предава Bloomberg. Макар и множеството от услугите на Гугъл да са блокирани за територията на Поднебесната империя, Гугъл търсят други способи да стъпят на китайска земя. По-рано тази година, персонално Сундар Пичай, изпълнителният шеф на Гугъл и Ерик Шмид, оглавяващ борда на шефовете на Alphabet посетиха Китай.

Новината за откриването на лабораторията показа първо Фей-Фей Ли от Гугъл Cloud. „ Развълнуван съм да разглася откриването на Гугъл AI China Center, първият сходен център в Азия. Той ще стане част от другите сходни центрове, които имаме в Ню Йорк, Торонто, Лондон и Цюрих, всички те, допринасящи към една и съща цел – да намерим метод по какъв начин да създадем изкуствения разсъдък благоприятен за всички. Центърът ще разгласява без значение резултатите от проучванията си, а дружно с това ще подкрепя китайската AI общественост, като спонсорира конференции и уъркшопове по тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР