Google се подигра с хората, които сляпо вярват, че Земята

...
Google се подигра с хората, които сляпо вярват, че Земята
Коментари Харесай

Google се подигра с вярващите в теорията за плоската Земя

Google се подигра с хората, които сляпо имат вяра, че Земята е плоска, споделя уеб сайтът Indy100.

Според Гугъл Translate изразът "Аз съм плоскоземец " („ Вярвам, че Земята е плоска “), в превод от британски на френски език, звучи като "Аз съм вманиачен ".



Но за какво вярата на тези хора провокира такова отвращение и неспокойствие у останалите поданици на планетата? Защо почитателите на теорията за плоската Земя са обект на подбив и насмешки? Ама спомнете си гениалните хрумвания на Сър Тери Пратчет и увлекателните му истории за Света на диска! Защо описаното в романите му да е плод само и единствено на богатото му и много развинтено въображение? Дали пък в тях няма зрънце / тава истина?



По света има доста хора, които имат вяра, че планетата ни е плоска и са уверени, че всяко доказателство за противното е неистина - интрига, основана неизвестно от какви подбуди, която цели да заблуждава човечеството и да го държи в незнание. Убежденията им се дефинират като последна доктрина на конспирацията, защото съгласно тях в огромната неистина за формата на Земята са забъркани няколко държавни управления, които работят с НАСА, с цел да поддържат заблудата за необятната общност.

Тези хора, които съгласно едно скорошно изследване стават от ден на ден, считат, че плоската ни планета има повдигнати нагоре ръбове, като частта, която се намира в Арктика съставлява 50-метрова ледена стена, която държи океаните да не изтекат в небитието. Според почитателите на налудничавата доктрина, ръбът на диска се пази зорко от чиновници на НАСА, с цел да не могат хората да го преминат и да паднат от него.



Последователите на това налудничаво разбиране неотдавна станаха обект на внимание и по друга причина. По-рано този месец те оповестиха, че Австралия не съществува.

Във към този момент изтрита обява във Фейсбук един от водачите на придвижването - Шели Флорид, написа:

„ Австралия не съществува. Всички неща, които наричате „ доказателства “, са в действителност добре измислени неистини и документи, основани от водещите държавни управления на света. А вашите австралийски другари? Те всички са артисти и компютърно основани персони, част от заговора. Ако мислите, че в миналото сте били в Австралия, извънредно грешите. Пилотите също вземат участие в заговора. Самолетите не прелитат на Австралия, а над острови, които са наоколо — или в някои случаи в елементи от Южна Америка, изчистили са пространството и са наели артисти, които да играят същински австралийци “.

Теорията, че Земята е плоска, не е от през вчерашния ден. Тя се заражда в дълбока античност и в нея имат вяра доста антични култури в това число Гърция до класическия интервал, бронзовите и стоманените култури от Близкия изток до елинистичния интервал, Индия до интервала Гупта и Китай до 17 век.



Най-ранното и изрично доказателство за сферичната форма на Земята, датира от 1522г. Тогава експедицията на Магелан приключва своето околосветско странствуване.

Това обаче не е задоволително доказателство за последователите на теорията за плоската Земя, които декларират, че обиколката на Земята, която прави Магелан би могла да се реализира и в случай че планетата е с формата на диск.

Друго, в което имат вяра почитателите на плоската Земя и което провокира отвращение в обществото, е, че гравитацията не съществува, а единствената действителна притегляща мощ е електромагнетизмът.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР