Google се отказа от мотото си Dont Be Evil (Не

...
Google се отказа от мотото си Dont Be Evil (Не
Коментари Харесай

Защо акциите Google изостават от тези на останалите технологични компании?

Google се отхвърли от мотото си " Don " t Be Evil (Не бъди злобен " " предходната година. Заради вложителите, компанията може да опитва нов слоган: " Не бъди отегчителен ", написа CNN.

Компанията-майка Alphabet се трансформира в една от най-скучните огромни софтуерни компании на пазара. Акциите ѝ се повишиха с едвам 9 % от началото на годината. Разбира се, това не е извънредно, само че темпът на напредък изостава съществено от тези на останалите колоси в софтуерния свят.

Фейсбук нарастна с над 50 % от началото на годината. Apple и Amazon усилиха пазарната си капитализация с към 30 %, а Netflix - с над 40 %.

Alphabet изостава и от пазара като цяло. S&P 500 се повиши с към 19 %, а Nasdaq - с съвсем 25 %. Нещо повече: акциите на компанията паднаха с 4 % за последните 12 месеца.

Защо?

Една от аргументите е, че растежът на приходите се забавя. Има и терзания по отношение на нови регулации, които могат да обиден YouTube. Много от бизнесите на Alphabet не престават да губят пари.

И може би най-големият проблем: мъчно е да разберем дали Alphabet е към момента акция с голям капацитет за напредък или зряла, остаряла софтуерна компания.

Очаква се през идващите години облагата на Alphabet да нарасне със приблизително 14 % през идващите три години. Разбира се, цифрата е огромна, само че изостава от темповете на по-динамични компании като Фейсбук, Amazon и Netflix.

Може би е време на Alphabet да стартира да изплаща дял като Microsoft, Apple, IBM, Cisco и други софтуерни компании. Тя може да го направи. В края на първото тримесечие компанията има $113,5 милиарда кеш.

Но най-вероятно няма да го направи и да признае, че няма какво друго да прави с тази сума. Очаква се компанията да регистрира представянето си през второто тримесечие на 25 юли. Ако Alphabet успее да разсее част от подозренията за закъснение на продажбите и облагата, акцията може да потегли нагоре и да настигне останалите софтуерни колоси. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР