Google се опитва да оспори Директивата на ЕС за защита

...
Google се опитва да оспори Директивата на ЕС за защита
Коментари Харесай

Google показа, как ще изглежда търсачката, ако бъде приета Директивата на ЕС за защита на авторските права

Google се пробва да оспори Директивата на Европейски Съюз за отбрана на авторските права, която може значително да повлияе на работата на другите онлайн услуги. В своя следващ опит да вразуми служителите, Гугъл сподели своето виждане на следствията.

Интернет колосът приготвя нова версия за своята търсачка, която да подхожда на Директивата. Всички могат още в този момент да оценят по какъв метод законодателните актове на Европейския съюз ще се отразят както на крайните консуматори, по този начин и на издателите. Показаният скрийншот показва какъв брой празна наподобява страницата с отговори на потребителско търсене, съответстваща на директивата.

Вместо нормалните изображения и текст, потребителите ще виждат празни правоъгълници, в които е сложено само името на уеб страницата, в който е открит търсения материал. Тъй като издателите ще имат право да желаят възнаграждение за потребление и на най-малките фрагменти от наличието, с сходство с точка 11 от Директивата, Гугъл смята, че е по-добре да не употребява сходни неща. Това значи цялостната липса на иконки и изображения, както и на прелиминарен текст. Наистина, издателите от дълго време се оплакват, че Гугъл употребява техни изображения и текстове в своите услуги. Но надали ще се зарадват откакто търсачката на Гугъл престане да ги употребява.

Поредното гласоподаване на тази Директива би трябвало да се състои през днешния ден, на 18-ти януари.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР